Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Delat webbhotell kan vara en lösning för företag som kräver en webbplats med en budget

Vad är delat webbhotell?

Delat webbhotell innebär att din webbsida delar samma server med många andra webbplatser. De delar alla funktioner på servern och eftersom servern i normala fall är extremt kraftfull, kan din sida gynnas av många olika funktioner, som möjligheten för kunder att köpa från din online katalog, att prata med dig via chatt, att titta på din videologgar, och att interagera på forum med andra användare på din webbplats.

Virtuellt utrymme

Ibland innebär hosting att kunderna betalar för vad som i själva verket är en privat server, där servern delas upp i olika virtuella utrymmen, det virtuella utrymmet i denna lösning innebär att data kan flyttas från en server till en annan, och kunderna har en viss kontroll över serverns skötsel.

Dedikerat webbhotell

Med en dedikerad server, har kunden full tillgång till deras server, även om den egentligen inte äger den, och naturligtvis finns det mer kostnader förknippade med denna typ av arrangemang jämfört med ett delat webbhotell.

Användaren av en dedikerad server är ansvarig för dess säkerhet och måste se till att den fungerar, medan delade servrar vanligtvis är säkrade och underhålls av webbhotell-leverantören, och detta är naturligtvis en enorm lättnad för användaren. Det beror helt på kompetensnivån och tiden som användaren disponerar för den tekniska sidan av att ha en hemsida.

Managed hosting

En annan typ av webbhotell är managed hosting, där kunden delvis har kontroll över servern, men kan hantera sin egen information. Denna typ av arrangemang innebär att kunden inte kan skapa några potentiellt katastrofala problem med operativsystemets installation och betalar en hyra för begränsad åtkomst.

Det finns olika varianter av managed hostingtjänster som kan justeras i enlighet med kundens specifika behov. Ibland inkluderar avgifterna en data-administratör som arbetar på konsultbasis för att se till att all utrustning fungerar som den ska.

Datormoln

Molnet är en av de senaste utvecklingarna inom webbhotell och har stora konsekvenser för webbplatser. I teorin finns det ingen gräns för storleken av utrymmet som kunden kan ha för sin data, eftersom utrymmet inte är begränsat till hårdvara.

Datormoln påverkas inte av skador på utrustning och problem som avbrott i elförsörjningen. Det kan vara mer ekonomiskt eftersom nya investeringar i utrustning inte nödvändigtvis behövs för att ha en mycket mer sofistikerad webbnärvaro och datahanteringssystem än tidigare.

Även om det kan uppfattas att det finns vissa problem när det gäller tillgången till informationen med ett molnbaserat system, är det i själva verket möjligt med samma nivåer av säkerhet som med andra webbhotell-alternativ.

Vad erbjuder webbhotelleverantörer?

Vanligtvis gör webbhotell det möjligt för kunden att sätta upp flera applikationer på sina webbplatser, inklusive bilder och foton, videor, bloggar, e-handel med kundvagnar och kataloger, e-post och kontaktformulär och andra kreativa funktioner för att locka trafik.

1 Jan 2013