Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Den egentliga nyttan som handtagen i våra bostäder faktiskt gör

När vi ska öppna någonting i ett hem så använder vi alltid handtag. Oavsett ifall det är en dörr eller ett skåp alternativt en byrålåda så är det handtagen som ger oss någonting att greppa så att vi kan öppna dörren, luckan eller lådan.

Detta högfrekventa användadet utav handtag innebär att handtag utgör en perfekt faktor att byta ut då man vill uppnå lite variation i sitt hem. Handtag till dörrarna som man har till alla sina rum är ett ypperligt exempel på en variationsfaktor.

Eftersom att de används i stor utsträckning, samt det faktum att alla handtag som sitter på dörrar till husets olika rum är likadana innebär att den som betraktar dem kommer att se exakt samma typ utav handtag i varje rum i hemmet. Detta ökar givetvis chanserna för att intrycket som handtagen ger ska bli bestående och därmed att det ska märkas då källan till det intrycket varieras eller byts ut.

Handtag förmedlar även sina intryck på två helt skilda sätt, del den visuella kontakten som sker då man med ögonen ser vart man ska sätta handen för att öppna dörren, och sedan då man med handen klämmer till runt handtaget för att öppna dörren. Detta innebär att ett par snygga handtag även bör vara bekväma att använda.

En annan plats i hemmet där handtagen utgör en perfekt variationsfaktor är i köket, skålhandtag är en typ utav handtag som har en placering som gör dem särskilt noterbara.

I ett kök så har man nämligen ofta skåp och lådor högt och lågt och till varje skåp och till varje låda så finns det ett handtag. Luckorna och lådorna som handtagen sitter på har alltså en så utspridd placering så att var man än vilar blicken i köket så kommer man att notera vad det är för handtag som sitter på skåpen.

Att välja och byta ut just handtag i hemmet då man känner för variation har även det i sig stora fördelar jämfört med de vanligare sätten att åstadkomma förändring som bland annat utgörs utav tapetsering och golvläggande. Ett byte utav handtagen på köksluckorna är betydligt mycket enklare än vad till exempel en ommålning utav väggarna i ett rum är.

Arbetet går väldigt snabbt att utföra vilket i sig leder till att det besvär som bytet förknippas med är minimalt i förhållande till effekten som bytet har på utseendet i köket. Monteringen utav handtagen är dessutom så enkel att man många gånger kan utföra jobbet helt själv.

15 Sep 2012