Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Det är många som använder sig av en vinsch

Vinsch är benämningen på en anordning som många gånger både klarar av att lyfta och dra. Det är en ganska simpel konstruktion, men med simpel menas inte dåligt utan snarare genial för den är så enkel i sin utformning.

Vad är en vinsch?

En vinsch är en lina, en rund behållare och en vev, ungefär som fästet på en fiskelina. Genom denna konstruktion kan föremål fästas i en krok och dras in genom att linan snurras in på spolen. De moderna vinscherna är ofta elektriska vilket innebär att ingen behöver veva för hand.

De är även försedda med nödbromsar för att reducera olycksrisken. De elektriska har en knapp men på de manuella brukar det finns en slags låsanordning som kan fungera som en nödbroms. En vinsch återfinns på många platser eftersom den är praktiskt och tar liten plats.

Både på fritidsbåtar går det att hitta dessa men även inom industrin. En vinsch klarar av olika tyngder beroende på linans styrka men även på hur stark själva spolen är. Kontrollera så att det är rätt styrka för de ändamål den ska användas till. En lina som är för svag kan brista och spolen som är för klen orkar helt enkelt inte dra in eller lyfta upp det avsedda föremålet.

Off Road

Många som gillar att köra off road har alltid en vinsch i bilen. Med off road menas att bilkörningen inte sker efter vägar utan i varierande terräng. Detta leder i sin tur till att det är lätt att fastna i lera men även att bilen ibland hamnar i naturens egna diken. Enda sättet att komma loss är att dra upp bilen. Det snabbaste och effektivaste sättet är att använda sig av vinschen som på ett litet kick gör att körningen kan upptas igen.

Är man intresserad av en vinsch går det att få en prisförfrågan på PMH.se som är experter på lyftlösningar.

7 Sep 2013