Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Det hemliga receptet på Coca-Cola

Coca-Cola är ett världsledande och även ett av de starkaste varumärke på hela jordklotet. Företaget som tillverkar denna läskedryck går under namnet The Coca-Cola Company. Drycken fanns redan tillgänglig i hela USA för ungefär 115 år sedan men det dröjde enda tills andra världskrigets början innan Coca-Cola fick sitt enorma genombrott i hela världen. Då fick amerikanska soldater drycken serverad nästan var dom än befann sig på grund av att den amerikanska armén sponsrade Coca-Cola.

Det var just före och efter det andra världskriget som läskedrycken blev omåttligt populär i såväl Europa som andra delar av världen och 1953 började Coca-Cola burkar och flaskor att säljas här i Sverige. Det var just detta året som Sverige valde att göra en lagändring. För det var såhär, fram tills 1953 var alla sorters drycker som innehöll koffein och fosforsyra strängt förbjudna inom Sveriges gränser och just dessa 2 ämnen innehöll Coca-Cola.

Det hemliga receptet på Coca-Cola

Enligt företaget som tillverkar Coca-Cola finns där endast ett fåtal personer i världen som känner till "det hemliga receptet" på vad Coca-Cola egentligen innehåller och dessa personer är speciellt utvalda medarbetare inom företaget. I skrivande stund går det att finna receptet i ett bankvalv i USA, Atlanta och detta bankvalv innehåller den absolut senaste teknologin inom säkerhet så ingen ska kunna bryta sig in.

Det har pratats mycket genom åren vad Coca-Cola kan tänkas innehålla för ämnen men det mest omtalade var när det florerade rykten om att läskedrycken innehöll små mängder med drogen kokain. Detta otroliga påstående stärks faktiskt av många experter inom ämnet och enligt en man vid namn Frederick Allen togs kokainet bort ur receptet 1929. Många hävdar att just kokainet skulle ha en medicinsk förmåga eller funktion men enligt uttalanden från The Coca-Cola Company så har aldrig någonsin drycken innehållit några spår av kokain.

1979 sägs det att Coca-Cola receptet ska ha fotograferats och publicerats i en amerikansk tidning och enligt många säkra källor ska detta foto föreställa en lapp som är skriven av en vän till Coca-Colas uppfinnare, John Pemberton, där receptet står nerskrivet.

Sant eller falskt ? Det får var och en själv avgöra.

1 Dec 2011