Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Detta måste du se i Barcelona

När du har anlänt till hotellet efter din flygresa till Barcelona så står det snabbt klart att du kommer behöva flera dagar för att utforska vad denna vackra stad har att erbjuda. Det finns enormt mycket att både se och göra i Barcelona och här listar vi några av höjdpunkterna.

L'Aquarium de Barcelona

Om du är den som gillar djurliv så är detta en plats som du kommer tycka väldigt mycket om. Denna plats innehåller 4 olika akvarier med totalt 11000 olika djur. Detta är ett av världens största akvarium och är något som är väldigt fascinerande för såväl gamla som unga. Det innehåller även en 80 meter lång undervattenstunneln och akvariet rymmer hela 6 miljoner liter vatten – alltså inget man har i hemmet direkt.

Museu Picasso

Man behöver inte tycka om konst för att besöka Picassos museum. Detta är något helt fantastiskt och definitivt något som bör besökas under din vistelse i Barcelona. På detta museum hittar du inte mindre än 3400 olika konststycken skapade av Picasso.

Font màgica de Montjuïc

Detta är en väldigt häftig fontän som är ett måste. Du kommer bli väldigt förvånad och fascinerad av denna ljus och vattenshow som utförs tillsammans med musik och skapar en oerhört kraftig kombination som kommer chocka.

Mat och nöje

När det kommer till maten behöver du inte oroa dig. Maten i Barcelona är underbar och du kommer inte bli besviken. Viktigt är dock att du kollar upp restaurangerna du vill äta på innan du gör det. Kan vara väldigt värdefullt att att se vad andra rekommenderar så slipper du råka ut för rötäggen.

Priser I Barcelona

I Spanien har man infört Euron och det är därför den valutan som gäller när du ska handla. Du måste därför ta ut Euro för att kunna handla eller handla direkt på kortet. Innan du åker bör du kolla upp valutakurser så att du vet ungefär hur mycket saker och ting kostar. Generellt är det lite billigare i Spanien än i Sverige även om priserna har gått upp mycket de senaste 10 åren.

Du kan även läsa mer om Barcelona på DN.se.

14 Nov 2012