Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Din dröm

På min sambos påslakan står det ” Don't dream your life – live your dreams”.  Fritt översatt; Dröm inte ditt liv - leva dina drömmar.

För mig är det mycket träffande och slående. Det finns många i min omgivning som bara härdar ut, eller inte riktigt tar tag i sina liv. De lever mest bara för levandets skull. De längtar mest bara till helgen och semester och vinster eller något annat som alltid ligger i framtiden men aldrig är den stund som just nu är. De har heller inga visioner och har knappast någon längtan som bär dem genom livet. Jag vill mena att det finns mer i detta livet än att förkrympa sig själv i detta tillstånd.

Det som hindrar kan givetvis vara många saker. Psykisk och fysisk ohälsa är en, knepiga uppväxtförhållanden kan vara ett annat. Jag har full förståelse för det. Men kanske är det just dessa människor som behöver bli tända för en dröm. Kanske är det dem du har i din omgivning som behöver tändas av dig, att de behöver hjälp med att hitta sin dröm i livet. En dröm som gör att livet blir helt annorlunda.

Man trivs där man behövs, brukar man säga. Att hitta sin syssla och sitt område i livet där man blir sedd, bekräftad och behövs är så oerhört viktigt.

Jag var på en föreläsning där föreläsaren menade att livet antingen är under utveckling eller avveckling. Det finns, menade han, bara två lägen. Och står allt stilla där inspiration, dröm och vilja saknas så är livet under avveckling.

Det ligger nog något korn av sanning i det. Att behålla sin dröm och att försöka uppfylla den gör att livet utvecklas och djupnar. Inspiration och glädje kommer till den människan. Och när hinder kommer i vägen så hjälper drömmen om något annat den människan att bättre klara av livets många smärtsamma processer.

Så…lev då!

3 Oct 2012