Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Du behöver ha ett bra vallaställ för att kunna träna längdskidåkning

Vallaställ är ett måste för att kunna träna längdskidåkning

Att träna längdskidåkning är en mycket bra träningsform eftersom man tränar i stort sett hela kroppen. Men längdskidåkningen är aningens svårare att komma igång med om man jämför med till exempel löpning.

För att åka längdskidor behöver man skidor, pjäxor, stavar och bra kläder, men inte nog med det. Har man inte preparerat sina skidor på ett bra sätt blir det med största sannolikhet dessutom en tråkig träning att bedriva då man antagligen har dåligt glid och dåligt fäste.

För att lyckas med vallningen av sina skidor behöver man köpa ett bra vallaställ. Med ett bra vallaställ så har man förutsättningarna att lyckas preparera sina skidor med såväl fäste som glid.

Det man bör tänka på när man köper sitt vallaställ är hur man har tänkt att använda det. Tänker man bara ha det hemma så är det att rekommendera en vallaprofil som man sätter fast i ett bord eller bänkskiva.

En sådan lösning blir den allra robustaste lösningen. Tänker man både valla hemma och borta så behöver man ha ett portabelt vallaställ och man bör även fundera på hur lätt det ska vara att fälla ihop och sätta upp vallastället. Har man inte tillräckligt med pengar att köpa ett vallaställ så kan man alltid bygga en vallaprofil själv. Det finns gott om inspiration och ideér på nätet för detta.

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att stålsickla sina skidor och här gäller det verkligen att ha ett vallaställ som är robust. Har man ett vingligt vallaställ när man stålsicklar är risken att man slinter och gör stora repor / jack i belaget.

Det bästa när det gäller vallaställ är väl Bjornstallet som flera landslag använder. Men det finns väldigt många leverantörer att välja på.

Som sammanfattning ska sägas att med ett bra vallaställ har man stora förutsättningar att lyckas med att valla skidor på ett mycket bra sätt. Och har man bra preparerade skidor, då finns det inga ursäkter längre, det är bara att ge sig ut och träna i skidspåren, fast det är klart, det måste ju finnas snö också.

29 Dec 2012