Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Duka vackert med textilier

När man ska duka vackert tittar många på porslin, glas och bestick men får ändå inte till det hela fullt ut. Ofta beror det på att man missar textilinredningen. Ett hus behöver stå på en stabil grund och en duknings grund är dukar och bordstabletter - ska man duka riktigt vackert så ska man duka med dukar och bordstabletter i linne.

Linne är utmärkta textilier för att duka. Dukar och bordstabletter i linne kan du tvätta varmt och därefter stryker du eller manglar du dessa för att få dem lika fina igen. Linne som används mycket åldras vackert och en gammal linneduk är ofta vackrare än en helt nyinköp. Det får en viss glansighet som inga andra textilier får.

För att duka vackert lägger du först en duk underst och därefter en linneduk ovanpå. Anledningen att du har två dukar är att den undre duken ska dämpa ljud och ge en "mjukare" dukning. Ovanpå dina två dukar lägger du individuella bordstabletter. Istället för bordstabletter kan man använda löpare som ligger tvärs över bordet och fungerar som en bordstablett för två personer.

För en vacker dukning krävs mer än enbart dukar och bordstabletter. Servetter i linne ger ett elegant och vackert intryck. Hemligheten i att få en vacker dukning ligger just i valet av textilier eftersom pappersservetter ger en känsla av slit och släng. En bar bordsskiva ger ett naket intryck - speciellt på vintern. Textilier ger ett ombonat intryck och linne som både är fint och praktiskt är ett bra material.

Dukningen kan komplementeras med många levande ljus, både med hjälp av ljusstakar och ljusskålar. Levande ljus ger en vackrare ljuskälla än bara elektriska lampor. Kom ihåg att dukningen är en helhet av textilier, dukar, bordstabletter, porslin, bestick, glas, stearinljus och givetvisq maten. Dukningen och maten bör stämma överens. Har man örtkryddor i maten kan man använda dessa örter i dukningen som blommor. Har man torkade kryddor kan man lägga lite torkade kryddor i botten av en ljuskopp. Värmen från ljuset kommer att frisätta doften av kryddorna i rummet.

Dukar, gardiner, överdrag och andra textilier hittar du hos WildaHem.se. Textilier har tyvärr blivit en lite förlorad konst i en värld av slit och släng produkter som servetter av papper och vaxdukar.

 

19 Dec 2012