Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Effektiv matlagning med matkassar

Under de senaste åren har försäljningen av kokböcker bara ökat. Mängder av kändisar ger ut kokböcker som sedan mycket ofta ligger inslagna under granen på julafton.

Dessutom renoverar svenskarna sina kök till mycket stilrena och funktionella platser att vara på. Detta samtidigt som vi lägger allt mindre tid på att laga mat

Tiden ska räcka till träning, hämta och lämna barnen, att umgås med vänner och inte minst att jobba. Däremellan ska även maten lagas.

När matkassen lanserades för ett par år sedan var det verkligen en tjänst som tog till vara på det behov som många har. Att spara tid för att kunna lägga det på annat. Att effektivisera matlagningen utan att det för den skull ska bli onyttigare mat. Matkassen effektiviserar nämligen matlagningen på flera olika punkter.

Planeringen

Att planera vad man ska laga för mat tar tid. Förutsatt att man inte vill äta likadan mat varje dag förstås. De som prenumererar på matkassar behöver aldrig lägga någon tid på detta. Med maten som levereras vid dörren följer recept med. Längst upp på receptet står det även vad som personen förväntas ha hemma för att kunna laga dessa måltider.

Eftersom det mesta ligger i påsen kan det vara småsaker som svartpeppar, salt eller olja. En vanlig kasse innehåller middagar för fem dagar vilket gör att man aldrig behöver tänka på vilken mat som ska köpas in inför arbetsveckan. Under helgen har vi mer tid och lägger den gärna på att både handla och tillaga maten. Men även för de som inte vill laga på helgen finns lösningar med lite mer exklusiva helgkassar.

Inköpet

Den stora tidsbesparingen är att man inte behöver köpa hem maten. Ta tid någon gång när du handlar för veckans middagar och du kommer se att det går åt relativt mycket tid på väg till affären, i affären, vid kassan och på vägen hem. Jämför detta mot att öppna dörren när det plingar på och ta emot färdigpackade matkassar av chauffören som kör ut dem.

Effektivare konsumtion

Men det är inte bara matlagningen som blir effektiviserad av dessa matkassar utan även konsumtionen. Eftersom ingredienserna i kassarna är uträknade för att räcka till 4 personer blir det mycket sällan något över. Har de ett recept där det endast behövs en halv avokado ser de till att andra halvan används i något annat recept under veckan.

Genom detta blir allt uppätet och betydligt mindre går till soporna. Jämför gärna detta mot att gå och spontant köpa hem matvaror som man tror sig behöva. En del av varorna kommer att mögla innan man använt dem medan andra bara kommer att användas till hälften.

4 Sep 2013