Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Effektiva behandlingar för nageltrång

Nageltrång är vanligt förekommande och kan vara väldigt smärtsamt. Om du inte tar väl hand om nageltrånget så kan det bli inflammerat och till och med kroniskt. Orsakerna bakom nageltrång kan vara många. Det kan till exempel vara ärftliga faktorer som gör så att din nagel böjer sig på ett konstigt sätt och skär in i skinnet. Det kan också vara så att dina naglar är för stora vilket skapar problem. Väldigt ofta så beror den inväxta tånageln på att folk klipper sina naglar felaktigt.

Om du har ett begynnande nageltrång så är det kanske inte läge att gå till läkaren direkt. Om din nagel däremot är inflammerad och smärtsam eller din hälsa i övrigt är dålig så rekommenderas det att du uppsöker läkare.

I andra fall kan du prova att behandla din nagel själv. Här är några behandlingar mot nageltrång som har fått mycket rekommendationer på internet och är helt ofarliga att prova själv.

Fotbad och antiseptisk lösning

Detta är en enkel standardbehandling som alla med inväxta naglar bör göra. Bada fötterna i ett fotbad. När de har torkat så lägg på antiseptisk lösning och sätt på ett bandage.

Vinäger och peroxid

Detta är en effektiv behandling som går snabbt. Blötlägg din nagel i vinäger en kvart. Tryck sen bort skinnet från din nagel och massera. Häll på peroxid för att dra ut varet. Torka. När du är klar så lägg dig i sängen med fötterna högt uppe. Detta anses minska smärta och motverka infektion.

Vick Vapo Rub

Vick Vapo Rub ska också fungera bra. Applicera det på problemnageln innan du ska sova och ta sen på dig en strumpa. Upprepa detta så länge det behövs.

Epsomsalt

Ta ett fotbad i 20 minuter. När du är klar så klipp nageln på sidan och ta bort allt som skapar inflammation. Efter detta ska du vila dina fötter i Epsomsalt upplöst i varmvatten. Låt din fot ligga i detta en kvart. Ta sen en bomullstopp med peroxid och rengör din tå för att döda bakterier.

Läppbalsam

Om du har problem med naglar som är tjocka så kan du prova att stryka på läppbalsamolja på naglarna varje kväll innan du ska sova. Detta gör dina tår mjukare och du kan lättare klippa dem. De tränger då inte in i skinnet.

Du bör alltid fråga en läkare om råd om ditt nageltrång är smärtsamt och infekterat. Om dina problem ännu inte har nått så långt så kan du prova dessa metoder innan. De är alla väldigt effektiva och helt ofarliga att prova själv.

9 Jan 2013