Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Effektivare fakturahantering

Fakturering är en viktig del av det administrativa arbetet varje företagare måste ta hand om.

Oavsett om det är tjänster eller produkter som företaget säljer måste varje kund faktureras och fakturorna måste även följas upp för att kontrollera att de blir betalda i tid och registreras på rätt ställe.

Det finns många olika sätt att sköta företagets fakturahantering, och här kan du läsa om några av dem:

Manuell fakturahantering

Manuell fakturahantering innebär att allting som har med fakturorna sköts manuellt. För det mesta är det småföretagare med en mindre kundkrets som väljer att manuellt, men i det längre loppet lönar det sig nästan alltid att investera i något system för fakturahantering eftersom det tar mycket lång tid att sitta med alla papper och uträkningar.

Risken för mänskliga fel är också stor och det är väldigt svårt, nästan omöjligt, att hålla koll på kassaflödet. Då företaget börjar växa och får in fler kunder är det hög tid att gå över till något annat system för fakturering för att spara på dyrbar tid och resurser.

Fakturamallar

Fakturamallar går att ladda ner gratis från flera sidor och kan underlätta arbetet med fakturorna en hel del. De är utformade enligt de gällande reglerna och oftast går det inte att skriva ut fakturan förrän alla uppgifter som krävs är ifyllda. Många fakturamallar gör det även lättare att automatiskt räkna ihop alla belopp på fakturan så man själv slipper sitta med en miniräknare och plussa.

Faktureringsprogram

Faktureringsprogram är det absolut bästa sättet att få full kontroll på alla sina fakturor, och används av så gott som alla större företag. Eftersom det mesta sker automatiskt får man full kontroll över kassaflödet och kan lätt kontrollera i vilket stadie alla fakturor är i.

Faktureringsprogrammen kan innehålla olika funktioner och går ofta även att koppla ihop med andra bokföringsprogram. Då får man till slut ett stort ekonomisystem för hela företaget.

4 Jul 2013