Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ekologiskt

För bara några decennier sedan var ekologi och miljö något som gemene man knappast tänkte på i någon större utsträckning. Det var mest människor som levde med en så kallad "alternativ" livsstil som brydde sig om att handla ekologiskt och miljömärkt. "Sådana" som valde bort nya kläder, hårschampoo, bil och andra produkter som de flesta idag ser som självklara. "Folk" som gick runt i kofta och gummistövlar och odlade sina egna grönsaker eller bedrev byteshandel med grannen.

Tack och lov har vi "vanliga människor" i dagens samhälle blivit allt mer medvetna om det här med konsumtion och miljöpåverkan och under de senaste årtiondena har även efterfrågan på ekologiskt, kravmärkt och rättvisemärkt ökat. Ekologisk hudvård, hårvård, tvättmedel och andra produkter har blivit en självklar del av utbudet i mataffären och äntligen slipper vi leta efter ekologisk frukt och rättvisemärkt kaffe.

Att välja ekologiskt är för många en självklarhet, men om du ännu inte är helt insatt eller övertygad om de stora fördelarna med ekologiskt så tänkte jag i alla fall nämna några punkter som gör det värt att betala lite extra för miljövänliga, ekologiska och rättvisemärkta produkter framställda med människan och miljön i åtanke. Ekologiska värderingar handlar nämligen om:

- Att avstå från att använda syntetiska och kemiska bekämpningsmedel. Sådana bekämpningsmedel påverkar fruktsamheten hos både växter och djur vilket i långa loppet kan leda till att vissa arter dör ut helt. När du handlar ekologiskt bidrar du till ett renare grundvatten och en renare miljö.

- Värna om djuren. Ekologiskt jordbruk innebär bättre levnadsförhållanden för djuren i form av bättre föda, mer utrymme och möjlighet att vistas utomhus i större utsträckning.

- Användande av naturligt gödsel istället för snabbverkande konstgödsel. Naturligt gödsel ger en bördig och naturlig jord som gynnar växtligheten både på kort och längre sikt och behöver inte framställas på kemisk väg eller fraktas längre sträckor eftersom den används där resursen redan finns tillgänglig - på bondens egen gård.

- Bättre hälsa för dig och andra människor. Naturligt odlad, giftfri och icke genmodifierad mat, hudvård, kläder och andra produkter vi har runt omkring oss ger gynnsamma effekter både på din egen och kommande generationers hälsa. Ekologiskt odlad mat är bevisat rikare på vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen. Ekologiskt gynnar inte bara användaren av produkten utan också den som framställer och handhar produkten - alltså alla led från bonden till dig som konsument.

Så nästa gång du velar mellan en ekologisk och en icke ekologisk vara - välj den ekologiska även om den kostar lite mer!

 

26 Apr 2012