Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Elstängsel, en allt vanligare syn

Elstängsel har blivit en allt vanligare syn, och inte bara på landet. För inte så länge sedan stängslade man nästan uteslutande med taggtråd och kompletterade bara vid behov med elstängseltrådar.

Men idag används knappt den klassiska taggtråden längre, idag kör nästan varenda bonde och markägare med elstängsel. De traditionella trästolparna med sin taggtråd försvinner för att lämna plats till elektriska stängsel och plaststolpar.

Men det är inte bara på landet som elstängsel har dykt upp, till och med Sveriges nya superfängelse som byggs i Saltvik ska ha elstängsel för extra säkerhet. Men detta fängelse är inte ensamt med iden att stoppa människor med elstängsel, utomlands är det en allt vanligare syn att företag och organisationer sätter upp strömförande stängsel i avsikten att stoppa människor, men då till skillnad från ett fängelse att hålla dem ute istället för inne.

Detta är en vanlig syn runt områden som hanterar dyrbara laster såsom hamnar eller hos företag i områden där det är hög brottslighet. Än så länge är det olagligt i Sverige utan speciellt tillstånd, men kanske får även det en ändring inom några år. Strömförande stängsel har den enorma fördelen att de inte går klippa upp utan specialverktyg, om du inte vill riskera att få ett par rejäla stötar förstås!

Mitt ute i skogen hittar du idag stängsel som ibland kan vara flera mil långa uppsatta utav markägare för att stoppa olika djur från att ta sig in på deras marker, främst mot vildsvin och varg, som även de har blivit en allt vanligare syn i Sverige. Villaägare sätter upp elstängsel runt sina bostäder för att slippa rådjur i trädgården, du hittar till och med sommarstugor som stängslar för att hålla djuren ute. Till och med mot grävlingar har jag sett folk sätta upp elektriska stängsel.

Den här utvecklingen beror främst på att det idag är mycket billigare att köpa elstängsel och dessutom är lättare att underhålla dem än det varit tidigare. Plaststolpar är inte lika stadiga som de traditionella trästolparna men de går fortare att sätta upp och det behövs inte monteras massa isolatorer då de smidiga plaststolparna redan har färdiga fästen. Plaststolpar har också en enorm fördel i och med att de inte ruttnar.

Det finns många företag idag på elstängselmarknaden och ett utav dem är Agrix som säljer prisvärda elstängsel och alla tillbehör du behöver när du stängslar.

29 Oct 2013