Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

En guide till kosmetisk tandvård

Det är inte längre normen att man bara går till tandläkaren när man har hål i tänderna. Nu för tiden finns det så mycket mer man kan göra åt sina tänder, framförallt med kosmetisk tandvård.

Detta har lett till många debatter, men framförallt fler skickliga tandläkare och tandkliniker. När fler och fler intresserar sig för kosmetisk tandvård, uppmuntrar det fler tandläkare att vidareutbilda sig.

Vad är kosmetisk tandvård?

I korta ordalag kan man säga att kosmetisk tandvård lägger vikten vid att försköna munnen och tänderna. Den gör inte alltid något åt det underliggande problemet, utan täcker över och förbättrar.

Ungefär som vanlig kosmetika, men lite mer permanent. Ofta går begreppen kosmetisk och estetisk tandvård ihop, det är inte alltid en helt klar linje mellan de två.

Vad kan man göra med kosmetisk tandvård?

De flesta vill ha ett vitt och fint leende, gärna med jämna tänder. För många är verkligheten en annan. Kaffe, cigaretter och ålder bidrar alla till att tänderna blir lite gula och fläckiga. Med kosmetisk tandvård kan man göra något åt detta problem.

Ett av de mest effektiva sätten att bleka tänderna är med blekmedel och en tandskena. Tandläkaren tar ett avtryck av tänderna och utformar en blekskena. Man lägger sedan en speciell kräm inne i skenan och sätter den på tänderna.

Behandlingen måste upprepas ett antal gånger för optimalt resultat, gärna över en period av ett par veckor. Man förbereder all utrustning på tandkliniken, men själva blekningen kan man göra hemma. För den som vill prova på kosmetisk tandvård själv, finns det paket med allt man behöver som man kan köpa.

Många väljer även att sätta en skalfasad på tänderna. Detta är gjort av keramik eller composit, och sätts direkt på tanden. Inom kosmetisk tandvård är detta en vanlig behandling. Man formar skalet efter varje enskild tand, slipar ner tanden lite grand och limmar sedan fast skalet på tanden med ett speciellt klister. Man kan också göra en skalfasad för flera tänder på rad. Resultatet är vita, jämna tänder.

Kosmetisk tandvård är viktig för många personer. Speciellt yngre människor vänder sig till tandkliniker för att förbättra sina tänder. Men eftersom det inte är nödvändigt för att kunna använda sina tänder, täcks det inte av det statliga tandvårdsstödet. För de personer som väljer att utföra kosmetisk tandvård är det en fråga om livskvalitet och välbefinnande, man vill se bra ut helt enkelt. Detta är också viktigt, hela personen måste trivas.

 

9 Jun 2012