Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

En kandelaber ger härligt mysljus

Med en stor maffig kandelaber skapar du riktigt mysigt ljus. Ljuset från en 7-armad golvkandelaber kan nästan mäta sig med en öppen brasa. Möjligen kan man sakna knastret och doften. Men bor man i lägenhet är en kandelaber förmodligen det näst bästa.

Under årets mörkare del är det extra mysigt med levande ljus. Självklart kan man tända några extra lampor men det ger inte riktigt samma värme i ljuset. Speciellt nu när glödlampor ersätts av olika lågenergi varianter.

Det är skillnad på ljus och ljus.

Det vi vanligen tänker på är hur starkt ljuset är. Watt är väl något de flesta är bekanta med. En 100 watts lampa lyser väldigt starkt, en 60 watts lyser normalt starkt och så har vi små 15-25 watts lampor i våra dekorationslampor. Dessa ger mycket mindre ljus men det är egentligen inte det som är det avgörande för att skapa mys.

Viktigare är vilken färg ljuset har och det brukar mätas i Kelvin. Ju högre värde ju vitare ljus. Vanligt ljus utomhus en solig dag ligger på 5000K. En normal glödlampa har runt 2700K. Anledningen till att lågenergilampor tidigare ansett ge ett kallt ljus är just att de har ett högt Kelvin-värde, runt 3000K.

Av denna anledning föredrar många den traditionella glödlampans sken. Men vill man ha riktigt mysigt sken som är varmt måste Kelvin-talet ner ännu en bit. Ner mot 2300K som stearinljuset har eller en öppen spis med levande eld har. Med en kandelaber får du just detta varma härliga ljus. Eftersom kandelabern har flera armar bli ljuset starkare men förlorar inte sin värme.

Köpa en kandelaber

Under höst och vinter kan du hitta kandelabrar lite överallt. Inredningsbutiker, blomsterhandlare och till och med på stormarknaderna. Problemet är att dom oftast bara har en variant. Vill du ha fler varianter och designer att välja på kan Kandelaber.se hjälpa dig.

Här finns ett stort utbud av kandelabrar. Oavsett om du vill ha en billig kandelaber eller en större golvkandelaber finns det flera modeller att välja på. De allra flesta finns på hyllan för direktleverans.

18 Sep 2012