Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

En kärleksförklaring till leksaker

Leksaker finns för barn i alla åldrar, eller som det brukar stå på spelkartongerna, från 3 till 99 år. De leksaker som tillverkas för riktigt små barn är förstås inte lika roliga att leka med för större barn eftersom de ofta är väldigt enkla, men vissa leksaker som klossar, lego och bollar kan ju vara roliga ända upp i vuxen ålder.

Vem vill inte bygga med lite lego ibland? Vem minns inte sin BRIO järnväg med värme? Många småbarnsföräldrar vittnar om att det ibland blir de som tar över leken när barnen plockar fram de klassiska leksakerna, många erkänner att de kanske har gjort det mesta av jobbet när legorymdskeppet skulle byggas ihop.

Köper du mekano åt ditt barn kommer du garanterat sitta i timmar med små skruvar i händerna. Många leksaker som passar i så varierande åldrar blir också riktiga klassiker. En enkel fotboll roar alla från att de är något år gamla. Den går heller aldrig ur tiden och den är inte bunden till trender. Dessutom är den lika rolig att leka med ensam som i grupp.

Leksaker är som bäst när de är tidlösa och kan användas av både stora som små. En viktig egenskap är att leksaker uppmuntrar fantasin, när barnen själva får styra leken och använda sin fantasi är leksaken pedagogisk. Leksaker som hjälper barn att tolka och utmana vuxenvärlden hjälper dem att utvecklas. Därför tycker barn också om att till exempel klä ut sig. Utklädningskläder är viktiga leksaker, då får barnen prova olika roller och lära sig sociala koder.

Äldre barn tycker ofta om att spela spel och lägga pussel, då tränar de hjärnan och det gör att de sedan har lättare i skolan, så det är pedagogiska och bra leksaker. Är du osäker på vilka leksaker som passar brukar det gå att läsa på kartongen vilken ålder leksakerna är tänka till, eller så vet personalen i leksaksbutiken så fråga gärna om råd. I E-butiker är leksakerna ofta indelade i kategorier efter lämplig ålder så det ska vara enkla att hitta.

18 Apr 2013