Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

En nybörjarguide till att spara med aktier

Om du aldrig tidigare investerat och letar efter sätt att investera dina välförtjänta pengar på, kan du stöta på lite av ett dilemma om var du ska investera dem. Det finns tre alternativ – banker, finansinstitut, och aktiemarknaden. Med den rådande ekonomiska situationen är vinsterna från banker och finansinstitut väldigt minimala.

Om du försöker få bättre vinst på din investering, är det enda alternativet aktiemarknaden. Idag ska vi vägleda dig genom aktiemarknaden och hjälpa dig att investera smart.

För att investera i aktiemarknaden måste du börja med grunderna. Aktiemarknaden i Storbritannien kallas London Stock Exchange. Här hittar du företagen som låter investerare äga en del av företaget genom aktier och andra finansiella instrument. Pengarna som samlas ihop av aktier och andra finansiella instrument används av företaget för olika aktiviteter.

Inom aktiemarknaden finns olika typer av investeringsgrupper. Ett exempel är FSE-gruppen, som består av de 100 främsta företagen i landet. Innan du går vidare med att spara med aktier behöver du förstå att aktiemarknaden inte är utan risker.

På en daglig basis kan ett företags aktier falla eller stiga beroende på diverse olika faktorer. Med alla rättningar inkluderade kan aktier i FTSE-gruppen ha givit investerarna en vinst på runt tretton procent det senaste året. Det är betydligt mer än något annat investeringsalternativ.

För att spara med aktier behöver du en mäklares tjänster. Det är på grund av att myndigheterna beslutat att alla investeringar i aktiemarknaden måste göras genom en mäklare. En mäklare är en person som studerar marknaden och alla faktorer anslutna till den, och sen föreslår vilka företag du ska investera i. Många mäklare erbjuder dig ett nätalternativ där du kan föreslå för mäklaren vilka företag du vill investera i.

När du vill spara med aktier finns bara två lägen – du kan antingen köpa aktier från ett företag och bli aktieägare i företaget, eller så kan du investera i diverse fonder som olika företag leder.

Låt oss börja med alternativet att köpa aktier direkt av ett företag. Detta alternativ är inte den vanligaste metoden för investeringar. Experter uppmuntrar inte detta alternativ eftersom det ökar riskfaktorn. När du köper en del av ett företag påverkar allt som sker i företaget och marknaden dig direkt.

Låt oss till exempel anta att du har 10 aktier som är värda 5 000 pund styck i ett teknikföretag. Det kan finnas dagar där värdet på aktierna stiger över 5 000 pund, och andra dagar då det kan ligga under 5 000 pund. Detta alternativ ger inte nybörjarinvesterare som dig någon buffert. Medan alternativet möjliggör höga vinster, kan det också helt förstöra din investering.

Låt oss kolla på alternativet att investera i fonder som finns i flera företag eller förvaltningar. Detta alternativ ger nybörjare ett säkert sätt att investera pengar på eftersom fonderna arbetar på att investera pengarna i 10 olika företag.

Detta sprider ut riskerna och investeringen i en balans mellan högrisk- och lågriskföretag. Därför äger du inte en del av ett företag, och du har en direkt buffert från eventuella risker.

De flesta experter föreslår detta investeringsläge på grund av den extremt låga riskfaktorn. Om du exempelvis köper 10 aktier i en fastighetsfond värda 5 000 pund styck, investerar då fonden dina pengar i diverse fastighetsföretag lokalt och globalt.

Detta alternativ ger dig stadiga vinster och skyddar din investering. Det viktigaste tipset är att börja smått och öka din investering på en årlig basis.

Det här var en väldigt grundläggande guide från mig om hur du kan spara med aktier. Jag har inte angivit de tekniska termerna relaterade till aktiemarknaden. Men för att börja investera måste du göra en djupgående analys av marknaden, och sen ta ett beslut.

Du kan hitta ännu mer information om aktier från Danske Invest på denna webbsida. Om du vill veta mer om företaget och få reda på vad deras andra tjänster kolla in den här webbsidan.

 

5 Jan 2014