Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

En värld utan ljus

Hur ligger det till med ljus i dagens läge? Har alla i världen det? Det finns många länder världen över som lever i ett dunkelt mörker. Många lever med en eld, och den lyser enbart upp när det finns funktionella material till att driva den.

Utvecklingsländerna har inte det lätt, och många har inte ens ström. I industriländerna är det nästan raka motsatsen. Vi har för mycket ström. Vad ska vi göra med allt? Hur har vi fått allt? Kan vi dela med oss? Kan vi minska vår förbrukning av detta? Frågorna är många, och likaså är svaren. Det finns i nuläget mängder med olika faktorer som speglar vårt samhälle.

Vi vill dels vara bekväma. Vi ska alltid ha lyset igång, och vi bryr oss inte om energiförbrukningen. Oftast låter det som något liknande "det är inget att bry sig om, en timme hit eller dit spelar ingen roll". Men vad är detta för tänk?

Det finns mängder med anledningar till att vi måste tänka oss för och göra av med mindre energi. Ett alternativ att göra detta är att byta ut sina element mot en luftvärmepump. Genom att göra detta så använder man den luft som finns utanför huset, och gör den till varmluft istället för att ha element i alla rum. Men detta ändrar inte allt.

Det många klagar på är just ljuset. På vintern värmer ljuset lite, och de behövs då ingen värme. Men på sommaren värmer ljuset när man inte vill, och man får då ha igång sin AC på andra hållet, för att få kyla. Men hur ska man göra för att få det ultimata?

Ett alternativ är att byta till LED belysning. Då får man mindre värme från belysningen. På vintern är detta positivt eftersom man då kan få värme efter en produkt framtagen för att alstra värme, och på sommaren är det en fördel eftersom man då slipper ha på sin AC.

 

6 Oct 2013