Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Engelska – Vårt nya världsspråk

Att kunna tala engelska blir allt viktigare och viktigare i takt med att världen krymper. Tack vare internet och internationella tidskrifter så kan vi få snabb tillgång från information från hela jorden, medan billigare flygbiljetter gör det enklare att resa till alla världens hörn. Men då gäller det också att kunna ta vara på möjligheterna att upptäcka världen – och nyckeln till detta är språkkunskap.

Eftersom Sverige är ett litet land, och svenska bara talas av cirka nio miljoner människor, så är det ofta upp till oss svenskar att lära oss nya språk, hellre än att förvänta oss att någon utomlands kommer att förstå oss. Undantaget är kanske Danmark och Norge, men de flesta vill ju gärna se världen även bortom de nordiska länderna.

Världens snabbast växande språk är engelskan. Detta kan verka förvånande eftersom många antar att det är Kina, med sin befolkning på över 1 miljard, som är hemland för världens mest talade språk. Men trots att det finns fler personer som har kinesiska som modersmål än personer som talar engelska från barnaåren, så har engelskan blivit vårt främsta språk när det gäller kommunikation på internationell nivå.

Om man räknar andra- och tredjespråk så är engelskan redan språket som flest människor talar och antalet engelskastudenter förväntas nå en årlig nivå på två miljarder inom de närmaste tolv åren. Vi svenskar är generellt sett bra på engelska – i stor utsträckning tack vare att vi är så angelägna om att resa utomlands och utforska världen bortom våra gränser.

Så många som en tredjedel av de svenska 20-25-åringar som går på universitet eller högskola har tillbringat en längre period utomlands innan de påbörjade studierna.

Om man vill jobba på sina språkkunskaper, men inte är så glad för att traggla glosor, skriva prov eller kämpa sig igenom verbböjningar så kan en språkresa vara ett bra alternativ. Då får du studera engelska på djupet samtidigt som du befinner dig i en härlig semesteratmosfär – vare sig du väljer att åka till en storstad eller till en mindre ort vid havet eller ute på landsbygden.

Eftersom språk och kultur är så intimt förknippade så får du dessutom bonusen av att kunna förstå språket på djupet om du studerar det i ett land där det talas som modersmål. Språkresor till England är i synnerhet populära eftersom många är nyfikna på den engelska kulturen, med pubar, trädgårdar, röda tvåvåningsbussar och ”afternoon tea”.

Till och med det ökanda regnet och dimman sätter sin säregna prägel på en vistelse i England.

Om du väljer att åka för att studera i London så kan du utforska engelska i språkets historiska huvudstad. Det ger dig chans att uppleva hur de engelska traditionerna möter en global värld i en av jordens mest pulserande och spännande storstäder.

Överallt kommer du att hitta kända byggnader – från ståtliga klocktornet Big Ben, till det majestätiska Buckingham Palace, oändliga Hyde Park eller modernistiska Tate Modern Gallery. Samtidigt är London en multikulturell stad fylld med människor och kulturer från hela världen.

Du kan äta autentiskt kinesiskt i Chinatown, traditionellt indiskt på Brick Lane, eller en ordentlig portion fish’n’chips på en kvarterskrog i Marylebone. Du kan shoppa antika teserviser från Wedgwood, afrikanska tyger på en stimmig gatumarknad eller organiskt odlad mat i den ovanligt belägna matmarknaden i Borough - eller hur ofta äter du något som är köpt under en viktoriansk tågbro?

Under en språkresa till London får du således möta både det historiska England och en global storstad på en och samma plats. När du studerar språket här så lär du känna dessa båda, motsägelsefulla sidor. Dessutom kommer du ha massor av tillfällen att öva dina nya språkkunskaper på alla charmiga engelsmän som gärna har en pratstund över en pint av London Pride-ale.

12 Jul 2012