Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Entreprenadrätt i Sverige

När det kommer till upphandling av tjänster och dylikt inom byggnadsindustrin finns det mycket att tänka på. Det är fullt av fallgropar och annat som man måste tänka på för att allt ska gå ihop.

Av den anledningen är det viktigare än någonsin att man verkligen tar hjälp av sådana som kan för att upphandlingen av din entreprenad ska utföras så smidigt som möjligt. En expert inom entreprenadrätt är idag inte svår att hitta.

De vanligaste fallgroparna

När man gör en upphandling så finns det en del vanliga misstag som är lätta att begå. De vanligaste konflikterna i samband med entreprenad av något slag är att beställaren och den som utför arbetet börjar bråka om vad de tidigare har kommit överens om.

Det finns således en rad olika saker som kan gå fel. Till exempel är det vanligt att de börjar bråka om vad som skulle ingå i kontraktet, vilket inte alltid är enkelt att förstå. En annan sak kan gälla den tidsplan som har lagts upp. Till exempel så kanske man inte tydligt nog har specificerat vad som ska hända om ett bygge är försenat, samt vilka anledningar som är godtagbara i sammanhanget.

Hur förhindrar man bråk?

Enklast förhindrar man problem genom att från början ta hjälp av någon som är expert på entreprenadrätt och som på ett smidigt sätt kan specificera exakt vad som ska ingå i ett kontrakt. Genom att specificera på detta sätt kommer man att på ett så smidigt sätt som möjligt kunna undvika framtida problem.

Expert

Genom att söka på nätet är det idag dessutom enkelt att hitta en expert på området som kan hjälpa dig. Det finns också många företag som specialiserar sig på lagar och regleringar inom just entreprenadrätt som bland annat går att läsa sig till vilka företag som är pålitliga, här är det också bra att titta på rekommendationer..

5 Jan 2014