Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

ESE pods – Ett sätt att göra god espresso, enkelt!

Att göra en perfekt liten kopp espresso är ett jobb som sannerligen kräver sin man. Förutom att mala kaffet korrekt, ha rätt vattentemperatur, justera perkoleringstiden (ja, du ser) och ställa in rätt tryck så blir det även en del kladd och utrustning att städa.

Som en lösning på detta utvecklade stora italienska kafferosterier under 1980-talet ett konsortium för en ny industristandard kallad för ese pods. ESE står för Easy Serving Espresso och är en typ av kaffepods som gör det enkelt för dig att brygga riktigt god espresso.

Låter det väldigt likt Nespresso och liknande kapslar man kan finna på marknaden idag? Ja, kanske. Men sanningen är att ESE pods funnits mycket längre och är en lösning som i grund och botten lämpar sig mycket bättre för att göra ett gott kaffe.

En ESE pod är en hårt packad kaffekudde som innehåller ca 7 gram finmalet kaffe och som förpackas i små, separata vakuumförpackningar. Just att kudden innehåller 7 gram kaffe är det som gör den unik och bättre gentemot andra pods och kapslar på marknaden idag. 7 gram är nämligen den mängd malet kaffe som varit standard för att brygga en god espresso bland duktiga baristor sedan espressons födelse.

Erfarna baristor säger ofta att det är mer eller mindre omöjligt att på ett naturligt sätt göra en god espresso med mindre kaffe. Detta faktum är givetvis en hemlighet som många tillverkare av pods och kapslar känner till och majoriteten av de pods och kapslar som finns på marknaden idag innehåller långt ifrån de 7 gram malet kaffe som rekommenderas. Vad innehåller då dessa produkter istället? Kemikalier, och för lite kaffe är svaret.

För att få en mindre mängd kaffe att smaka gott tvingas tillverkarna att addera kemiska filter som ökar smak eller arom, de vill hålla ner kaffemängden för att spara pengar samt kunna designa en mindre, snyggare och smidigare produkt. Nackdelen blir dock att kaffets sanna smak och naturlighet åsidosätts.

Vad behöver jag för göra espresso med ese pods?

En annan fördel med ESE pods är att de nästan passar i vilken espressomaskin som helst, bara man har ett speciellt handtag som går att få tag på till de allra flesta espressomaskiner. Detta kan enkelt efterfrågas vid köp av espressomaskin eller hittas på internet genom en enkel sökning.

Därefter krävs givetvis också podsen i sig, en produkt som brukar kosta ungefär 2-5 kronor per kopp/pod. Tycker du att ese pods låter som ett smart och gott alternativ för att göra god espresso hittar du mer information genom att klicka här.

4 Jan 2014