Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Eurokursen och valutaväxling

Eurokursen har varierat rejält under den senaste tiden på grund av den ekonomiska krisen som råder i Europa. Den vacklande ekonomiska situationen som råder i många av medelhavsländerna, som Grekland, Spanien och Portugal, har påverkat eurokursen betydligt. Under de senaste månaderna har eurokursen verkligen legat under blåsväder och har varit mer ostabil än någonsin. Eftersom den ekonomiska krisen i Europa eskalerar och blir allt djupare så kan vi högst troligt att få se ytterligare stora växlingar i eurokursen framöver.

Den vacklande eurokursen och den enorma ekonomiska krisen som råder i Grekland har även påverkat turismnäringen i euroländerna kring medelhavet och då framförallt i Grekland. Den ostabila eurokursen har medfört att det blivit dyrare för svenskar att åka på semester till dessa länder, eftersom kronan har försvagats mot euron de senaste månaderna.

Många turister väljer även bort Grekland som resmål av rädsla för att den ekonomiska krisen i landet kan ha medfört en större otrygghet.

Enligt de senaste uppgifterna man kan tillgå från medier, förefaller det ändå som att euroländerna kring medelhavet inte har blivit dyrare att åka till, utan snarare billigare. Detta beror på att hotellen i dessa länder har pressat priserna rejält och följden av detta har resulterat i att slutpriset för resan kan till och med bli förmånligare än tidigare.

Det är dock bra att följa eurokursen som varierar från dag till dag innan man växlar en större summa pengar. För att enkelt kunna få den aktuella eurokursen för idag, rekommenderar vi denna valutaomvandlare.

Vad bör man då tänka på för att få bästa möjliga värde av valutaväxling inför resan? Fysiska växlingskontor är som oftast det dyraste alternativet då man växlar större summor pengar. De flesta växlingskontoren tar vanligtvis ut en liten avgift eller provision och har även för det mesta en lite sämre växelkurs.

Det förmånligaste alternativet, då man vill växla en större summa pengar, är i de flesta av fallen att göra ett uttag från sin egen bank. De större bankerna har oftast en bra växelkurs samt tar enbart en liten avgift för utlandsuttag eller ingen avgift alls.

Om banken tar avgift för utlandsuttag så handlar det oftast om en fast avgift. Det betyder alltså att avgiften är densamma, oavsett hur stort eller litet beloppet för uttaget är. Därför lönar det sig alltid att ta ut ett större belopp, om det visar sig att uttaget är avgiftsbelagt, för att få ut mer värde och en bättre växelkurs.

 

17 Jun 2012