Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Exfoliering - AHA Peelingar

AHA-syror, t.ex. mjölksyra eller glykolsyra är de mildaste av peeling formuleringar och används som milda peelingar jämfört med TCA eller fenol peelingar. Dessa typer av peeling kan ge slätare, ljusare hy för människor som inte kan avvara tid för att återhämta sig från en medium eller djup peeling.

Kemisk peeling med AHA-syror kan användas för att behandla fina linjer, områden med ojämnheter eller torrhet, och ojämn pigmentering. Olika koncentrationer av AHA-syror kan användas varje vecka eller med längre intervall för att få bästa resultat. Din läkare kommer att fatta detta beslut under samråd med dig och medans behandlingen fortskrider.

AHA-syror är också tillgängliga för vem som helst att köpa över internet, och verkar långsamt under en lång tid för att påskynda exfolieringsprocessen. De varierar i styrka en hel del, i allmänhet från 10% upp till 50%. De starkare varianterna (högre än 50%) är reserverade för intensivare peeling som utförs av läkare eller certifierade estetiker.

AHA peeling kan orsaka tillfällig sveda, rodnad och irritation. Tillfällig fjällning kan också förekomma. Så småningom anpassar sig huden till behandlingen och dessa symtom kommer att avta. Om inte, kontakta läkare omedelbart.

Dessa typer av peeling kan bara ta bort de två yttersta skikten av huden - beroende på vilken styrka de har. AHA peeling kan göra huden mjukare och jämnare tonad, men vanligtvis krävs många behandlingar under en period av tre till sex månader för att få någon märkbar förbättring.

Att utföra en AHA peeling professionellt är vanligtvis prissatt per peelingtillfälle. Kostnaden varierar allt från 750kr upp till 2000kr eller mer per tillfälle. Du kan även hitta dem i butik eller på internet och utföra peelingen hemma själv, då detta blir mycket billigare.

Rekommendationer Om du har hudproblem som t.ex. ojämn pigmentering eller rynkor och linjer, då kan AHA syra göra underverk för din hud. Rådgör med din hudläkare om dem, och de bör kunna hjälpa dig eller iallafall peka dig i rätt riktning.

10 Feb 2012