Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Expert på lönehantering

Den 25:e varje månad är ett väldigt efterlängtat datum för de anställda runt om på arbetsplatserna i vårt land. Det är som bekant det datumet som lönen krediteras på kontot. För att bli Sveriges mest impopulära chef är det enda som krävs ett misslyckande så att lönen inte finns tillhanda på personalens konto den dagen.

Hur lönehanteringen går tillväga skiljer sig åt mellan olika företag men det gäller att besitta kunskap. Alla är nybörjare någon gång men den som inte har fått sin lön kommer inte att godta det som ursäkt utan kommer säkerligen arbetsvägra tills likviden är insatt på kontot. Som tur är så finns det hjälp att få angående lönehantering.

  1. Utbildningar Det finns flera skolor som erbjuder kurser och studier för att klara av att sköta företagets ekonomi. Kurserna innehåller inte enbart lönehantering utan även bokföring och andra delar vilka kan vara bra att veta då det gäller ekonomi.

  1. Datasystem Ett bra datasystem är ett viktigt hjälpmedel för att betala ut lönerna i tid. Genom att minska all manuell hantering avtar risken för misstag. Det är mänskligt att fela, men finns support finns det ingen orsak att göra det. Att bygga ett eget system som hanterar lönerna kan vara svårt även för den som är rutinerad på datorer. Färdiga beprövade system finns att köpa och kan vara lösningen på problemen.

Skulle varken datasystem eller utbildning hjälpa till att göra dig till expert på lönehantering återstår enbart två alternativ.

Det första är att anställa en utbildad ekonomiansvarig för lönerna. Ett annat alternativ kan vara att be en ekonomifirma att ta över hanteringen av löner. Glöm inte bort, en glad personal gör chefen nöjd och en stab utan lön kommer absolut inte att vara särskilt munter.

Alla kan inte vara experter på allt, det är därför det finns utbildade ekonomer. Kolla här hur du kan förbättra din lönehantering.

19 May 2013