Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Få ut mer av din barnvagn med praktiska barnvagnstillbehör

Din barnvagn är en självklar del av din vardag som småbarnsförälder och är i de flesta fall en sak som hänger med dig dagligen i flera års tid. Under en småbarnsperiod hinner man vanligen ha 2-3 olika typer av barnvagnar, en babyvagn för de första åren och senare en sulky och / eller en lättare paraplyvagn eller annan resevagn för shopping och resor.

Att man behöver ha minst en barnvagn är förmodligen de flesta föräldrar överens om och många skulle förmodligen skriva under att man förutom vagnen också gör klokt i att investera i ett eller flera barnvagnstillbehör som gör dagarna enklare, som underlättar en tur på stan och som gör åkturen så bekväm som möjligt för både barn och förälder.

Ett av alla de barnvagnstillbehör som man behöver är en åkpåse. En åkpåse är som en liten sovsäck som man fäster över ryggstödet på vagnen så att den sitter stadigt. Åkpåsen har hål där man kan dra ut den fasta selen så att barnet sitter säkert. Det finns många olika typer av åkpåsar i olika material och modeller. Det finns åkpåsar helt i fleece och det finns åkpåsar i syntetmaterial med dun eller syntetfyllning.

En del åkpåsar kan göras om till en skön och snygg sittdyna som både gör vagnen bekvämare för barnet och som delvis skyddar vagnens tyg mot fläckar och slitage. En del väljer en åkpåse som är i samma tyg som barnvagnen och som tillverkas av samma varumärke medan andra väljer åkpåsar som är allround och som passar alla barnvagnsmärken. Åkpåsen är kanske det vanligaste och mest användbara av alla barnvagnstillbehör.

En skötväska är också ett barnvagnstillbehör som de flesta föräldrar väljer att köpa. Skötväskan har en särskild upphängningsanordning som gör att man kan sätta fast den på barnvagnens handtag. I skötväskan finns en avtagbar eller lös skötbädd som är en dyna som man lägger barnet på vid blöjbyte. I väskan finns också plats för barnkläder som ombyte, blöjor, tvättlappar, barnmat, nappflaska och en och annan leksak, liksom förälderns plånbok, mobil och nycklar.

De flesta tillverkare av barnvagnar tillverkar också skötväskor i samma tyger som barnvagnarna eftersom många föräldrar gärna vill ha matchande barnvagnstillbehör till sina barnvagnar.

Andra barnvagnstillbehör som är bra att ha och i vissa fall helt nödvändiga är ett regnskydd som skyddar barnvagn och barn från regn, snö och blåst, ett myggnät som skyddar mot myggor, getingar och andra insekter och ett extra solskydd eller parasoll som skyddar mot solen.

Det finns också många mindre nödvändiga barnvagnstillbehör som leksaker som kan fästas i vagnen så att barnet inte kastar eller tappar bort dem, kylväskor särskilt anpassade för barnvagnar, ringklockor, kaffemugghållare, syskonsitsar och ståbrädor för trötta storasyskon och många andra smarta prylar som man kanske inte måste ha men som gör det lite lättare och lite roligare att vara småbarnsförälder.

Om du vill kika på olika barnvagnstillbehör på nätet så kan du klicka här.

20 Nov 2013