Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Färgpatroner till skrivare – så väljer du rätt modell

När man ska köpa nya färgpatroner till sin skrivare finns det en del saker att tänka på. Först och främst gäller det att köpa patroner som passar till sin skrivare. Det finns mängder av olika varianter på patroner och namnen kan vara snarlika varandra. Det är därför viktigt att vara noggrann med vilken typ av färgpatroner man köper så att de fungerar som de ska.

Oftast finns en lista som visar vilka patroner som fungerar till vilka skrivarmodeller som man enkelt kan "checka i" så att man får rätt patroner från början. Utbudet av färgpatroner är störst online. På nätet hittar man även de billigaste priserna.

När man väl hittat rätt typ av patroner är det också klokt att jämföra priset på patroner från olika inköpsställen då det kan variera. Den tredje saken som kan vara bra att ha i åtanke är kvaliteten på färgpatronerna.

När man pratar färgpatroner så finns det två olika typer, originalpatroner och kompatibla patroner. Originalpatroner är de patroner som är tillverkade av samma företag som gjort skrivaren. Det är alltså Canons, Epsons eller HPs egna patroner.

De är ofta lite dyrare men samtidigt är de kvalitetssäkrade och fullt anpassade för skrivarmodellen. Kompatibla patroner är framtagna av någon annan tillverkare men fungerar i angivna skrivarmodeller. De är ofta något billigare.

Kompatibla färgpatroner är inte kvalitetssäkrade på samma sätt, men de behöver inte vara sämre än originalpatroner. Ibland är de till och med bättre än originalen och ibland fungerar de såklart även sämre. Kompatibla patroner är med andra ord mer av en chansning.

Så svaret på vad som är smartast att välja är svårt. Det man kan göra är att testa de billigare patronerna och se hur väl de fungerar. Då kan man ju jämföra resultatet med de dyrare originalpatronerna och själv avgöra vad som blir bäst.

De kompatibla patronerna ser lite annorlunda ut än originalen för att inte inkräkta på patent- och designskydd.

Läs mer om originalpatroner och kompatibla patroner på skrivartillbehor.com

7 Feb 2013