Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Festivaldiet

Sommaren kommer med många festivaler runtom i landet. De flesta festivaler har ungefär samma matutbud. Marknadsstånd med diverse godsaker brukar också finnas nära tillhands. Det är inte helt enkelt att hålla någon särskild diet eller försöka att banta i festivaltider.

Som flitig festivalbesökare märker man snart att man står med en langos i näven och en cola att skölja ner kalorierna med. Helt plötsligt har man också en mjukglass att brottas med tillsammans med en påse brända mandlar, sedan är det bara att gå loss på sötsakerna.

Att vistas på festivaler och samtidigt tillämpa en strikt diet på t.ex. LCHF, där du ska undvika kolhydrater (socker) är säkert en omöjlighet. Man har liksom hamnat i fel miljö för den dieten. Du får helt enkelt räkna med att lägga på dig ett och annat kilo om du besöker många festivaler och väljer att äta av det utbud som finns närmast tillhands.

Men det hör väl sommaren och festivaler till att unna sig det där extra. Ingen har sagt att du ska äta på det sättet under en lång tid. Om du till exempel startar hösten med att följa en LCHF diet så kommer du ganska snabbt till din idealvikt igen, och du kommer dessutom att kunna hålla en mer balanserad kost över lång tid. Det spelar alltså inte så stor roll i det stora hela om du tillämpar en viss sommarlivsstil en månad om året, du balanserar upp det lätt på lite längre sikt.

Det finns ju till och med särskilda matfestivaler, där matkulturen presenteras från många olika länder. Det skulle kännas konstigt att hela tiden undvika mat som innehåller vissa ämnen på en sådan festival. Som sagt, njut av sommaren på alla de olika festivalerna, ät det som bjuds och gläd dig åt sammanhanget du befinner dig i för stunden. Du kan bli lite mer struktureread och hålla en annan diet längre fram.

Självklart ska du inte frossa i socker eller andra onyttigheter bara för att det är festival, Men du kan med gott samvete äta av det som finns på den festival där du befinner dig. Min mening är bara att du inte ska passa på och ta en extra våffla eller läsk bara för att det är festival och sommartider.

Ta gärna vatten till din langos och ta en liten bägare glass i stället för den största som erbjuds. Det finns många små saker som får betydelse om du kan kontrollera mängden onyttigheter under sommaren på ett bra sätt.

Ofta innebär också festivaler en hel del trevliga sociala sammanhang och det känns helt okej att i goda vänners lag både äta och dricka gott. Hela sammanhanget innebär mycket glädje och härlig gemenskap, vilket också gör att acceptansen för något ökat kilo är helt i sin ordning.

 

15 Aug 2012