Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fiskedamm för vuxna?

När jag var liten kom julen med en smäll. Framförallt var det alla grejer som skulle göras under december, som har etsat sig fast på minnet som vidbränt ris i en kastrull. Luciatåg med skolan, luciatåg med de föreningar man var med i, lucia på TV och ibland även i Lund. I en kyrka i Lund.

Jag förstod mig aldrig på det där. Men inte nog med det, för efter den 13:e december så var det en lucka på 1,5 vecka där allt annat skulle göras. Det var konserter för föräldrar med den orkester jag var med i och ibland även elevkonserter där man skulle spela för allas föräldrar och man var hur nervös som helst. Alla prov i skolan på dagtid gjorde ju inte saken bättre. Syrran ville baka julgodis (det var det bästa).

Det var fridens liljor, när man fick komma hem till sitt rum runt den 21-22 december och sedan ha ett jullov framför sig. Den kalender man haft sedan den förste advent var "no more".

Det kunde dock inträffa EN smärre katastrof till. Att julfesten på farsans klubb var förlagd runt denna tid. Som seden lydde, så avslutades denna med godisfiskedamm för alla barn. Jag var väldigt sugen på ett kilo lösgodis kan jag ju säga, efter att ha suttit och lyssnat på en ryckig dragspelsgubbe i en timme.

Sagt och gjort - det ryckte i spöet och vid upprullningen kunde jag skönja en godispåse med bra vikt. Detta ska bli fint tänkte jag. Problemet var bara att snåljåparna hade sparat in och fyllt påsen med två clementiner och flera små mjöliga juläpplen. I botten låg max 10 godisbitar och ett paket russin. Någonstans där gick gränsen kände jag och därför är det nu tradition att anordna en fiskedamm för VUXNA!

Eftersom man vanligtvis är mätt under all sin vakna tid på julen är kanske inte godis första alternativet till napp... Såvitt det inte är godis "extraordinaire". Detta finner man lättast (för inköp till dammen) på http://www.jimme.se.

Dessutom finns ju inget roligare än att få tag i godis, som man inte ätit på flera år och som man trodde var borta för evigt. Jag själv har en lista på godis som jag längtar efter, som inte finns... Tror jag i alla fall. All min efterforskning har i alla fall sagt "nix". Skulle jag få tag i detta godis idag, så skulle jag köpt ett lager som jag inte lyckats äta upp under min livstid.

Tipset är alltså att fixa en fiskedamm med godis för alla på julfesten, inklusive de vuxna. Alla barn får börja, så håller de sig lugna. Barn får inte Lindtchoklad och annat fingodis då dem inte kommer att uppskatta det lika mycket som de vuxna.. Jag kan garantera att detta är en festhöjare för alla.

27 Oct 2012