Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Flytten behöver inte vara mödosam!

Alla kommer någon gång i livet att flytta, byta bostad och skaffa nytt. Vissa flyttar från lägenhet till hus, andra flyttar till större eller mindre då barnen flyttar ut. Oavsett anledning så står man varje gång inför samma gamla arbete, det ska organiseras, rensas, slängas och packas. Även när detta är färdigt återstår en hel del arbete i form av själva flytten. Med andra ord behöver man alla tips man kan få!

Så står man och har precis skrivit på kontraktet på sin nya bostad när lyckan snabbt går över till ren stress, nu börjar en lång process fylld med arbete: flytten!

Har man inte tillgång till starka vänner och familjemedlemmar kan det vara svårt att få till en flytt så vidare man inte anlitar en flyttfirma likt www.flyttfirmatrelleborg.nu/ för att få hjälp med de tunga lyften och frakten. Då slipper man slita ut ryggen och riskera att man använder fel teknik när man lyfter och bär, detta kan leda till skador både på så väl personer som ägodelar.

Använder man sig av en flyttfirma kan man även få hjälp med packningen av alla föremål, detta är ett slitsamt jobb och nedan listas några händiga tips!

Packa lätt och smidigt

Alla har vi små ömtåliga föremål hemma, det kan handla om allt från glas till porslin och elektronik. Dessa föremål behöver packas med omsorg men man behöver inte gå och lägga dyra pengar på fint papper eller plast att vira in dem i innan man lägger dem i kartonger. Ett väldigt bra tips är att använda tyger man har hemma så som örngott eller handdukar. Föremålen ligger då säkert och eftersom man använder något man redan har hemma blir det mindre att packa ner.

Det är även värt att tänka på hur många kartonger man använder, en bra tumregel är att hellre packa lite lättare och använda fler än att packa tungt i färre. Kartongerna blir då lättare att bära och risken för skador minskar.

Tips: Märk lådorna med nummer och för protokoll över vad som finns i respektive låda. På så sätt kan man återanvända dem utan att behöva skriva över gamla beskrivningar och skapa förvirring över vad som faktiskt finns i lådan.

Fördela vännerna i produktionsled

Det finns en rad olika metoder för att tömma den gamla bostaden och fylla den nya. Det mest effektiva sättet är att sprida ut sig likt ett produktionsled och låta kartonger passera. Självklart finns det garanterat tunga och otympliga möbler så som säng och soffa, dessa föremål måste man vara flera som bär.

När man packar in i lastbilen bör man alltid sätta det tyngsta och största underst, på så sätt riskerar man inte att mer ömtåliga saker går sönder eller skadas när man väl är ute på vägen och kör. När allt är inlastat i bilen bör man använda sig av packband för att surra fast de lösa föremålen som riskerar att få egna liv i lastutrymmet när bilen svänger.

Bil, släp eller lastbil?

Att flytta ett helt hem i baksätet och bagaget på en personbil är inget som rekommenderas, har man inte tillgång till ett släp hemma bör man hyra ett. Då krävs det att man har en bil med krok där bak för att kunna fästa släpet på ett korrekt sätt.

Beroende på hur stor flytten är kan lastbehovet variera stort, vet man med sig att man har mycket saker bör man hyra en mindre lastbil istället för släp. Då får man plats med mer kartonger och möbler och kan köra färre gånger.

Glöm inte den obligatoriska flyttmaten till de som ställt upp, lycka till!

6 Aug 2014