Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Följ de 8 hälsolagarna för optimal hälsa.

De 8 hälsolagarna är en grundstomme inom naturopatin, en alternativ behandlingsmetod som använder de mest effektiva traditionella och vetenskapliga naturliga metoderna för att bota och friskvårda. De 8 hälsolagarna är 8 enkla regler som är så kraftfulla att ifall du följer dem så kommer du inte att bli sjuk! (Om du är sjuk beror det på att du brytit en eller flera av dem (fy dig!) men kan enkelt bli frisk igen genom att korrigera det som du gjort fel.) Här är lagarna i ingen speciell ordning:

Drick mycket vatten.

Drick mycket vatten. Som tumregel, om du tvivlar, ta ett glas vatten. Drick flera små glas hellre än flera liter åt gången. Vatten är väldigt viktigt för att vår kropp ska kunna göra sig av med slaggprodukter. Vi består till 70% av vatten, så det borde säga dig hur viktigt det är. Häll gärna lite ekologisk citron i vattnet, så gör du din kropp mer basisk och hjälper levern att avgifta.

Andas mycket.

Vädra din bostad. Andas djupt, med magen. Sluta röka. Träna qi-gong. Gå ut varje dag och andas så mycket du kan få in i lungorna. Att syresätta cellerna leder till bättre allmänhälsa och kan t.o.m. hjälpa till att bota cancer. De flesta sjukdomar beror på en syrefattig miljö i kroppen.

Få tillräckligt med näring.

Du måste få i dig näring. Det mesta vi äter idag är otroligt näringsfattigt, så satsa på ekologisk mat - den är vetenskapligt bevisad att vara mer näringsfull, mindre giftig och t.o.m. smakar mer. Satsa också på lättsmällt mat som frukt och grönsaker framför fläsk och potatis.

Om du håller ditt intag av animaliska fetter och proteiner till under 5% så kommer du aldrig få cancer! Ju lättare att smälta maten desto mer näring och energi får vi ut i netto av den. Få i dig fibrer så inte maten stannar för länge inuti, för då kan du bli lätt förgiftad av föruttnelsen (vanligaste sjukdomsorsaken egentligen).

Sola.

77% av all kronisk sjukdom beror på D-vitaminbrist. Så m.a.o. kan 77% av all kronisk sjukdom botas av att få tillräckligt med sol. En stor anledning att vi blir sjuka mer på vintern är att i vårt land är det jättesvårt att få sol för solen står så lågt på vintern, så många blir trötta och sjuka av låga D-vitaminhalter.

Så exponera ditt skinn för solen så mycket det bara går, och oroa dig inte för hudcancer, för om du följer dessa 8 lagar kommer du aldrig få cancer. D-vitamin är en av de vitaminer som jag rekommenderar att du supplementerar.

Vila.

Är du trött så vila. Du kan inte hålla igång hela tiden. Gör inget annat än att vila dig. D.v.s. STÄNG AV TV:en! Om du känner dig som du inte gör nytta så tänk dig att vilandet är ditt uppdrag som du måste göra så bra du kan.

Sömn ingår här också. På natten ska du SOVA, inte LAN:a eller nåt annat. Sovrummet ska vara din heliga plats för restaurering. Om du inte kan sova så har naturopatin många hjälpmedel för det också. (Kolla min webbsida)

Träna.

Fysisk träning är ytterst viktigt för kroppen. Du bör anstränga dig lite mer än vad du är bekväm med, annars är det inte träning, bara "aktivitet". Det hjälper till att pumpa ut toxiner ur muskler och vävnader, det ger dig endorfiner som gör dig glad och även stark i både musklerna och huvudet. Ja du blir smartare av att träna!

Ha balans.

Inte för mycket och inte för lite. Kanske passar svensken med sin lagom-mentalitet. Alkohol är OK i måtta. Solsken är bra, men bränn dig inte. Vatten är bra, men drunkna inte. Träning är bra, men överansträng dig inte. Vila är bra, men var inte lat. Mat är gott, men ät inte för mycket (ät dig 80% mätt). Du fattar va?

Ha tro.

Här brukar svensken bli lite obekvämt, men faktum är att vi människor har ett behov av andlighet, i vilken form det än tar sig, och vi måste leva ut den. Om du inte tror på Gud så bör du ha något du tror på i alla fall, något som ger dig en mening med livet.

tröst när livet är svårt, samband med dina medmänniskor och gör dig till en bättre människa. Visste du att Sverige är världens mest sekulariserade land? Vi är också ganska långt upp på listan vad gäller självmord, och 40% av befolkningen har någon form av mentala problem. Kan det finnas ett samband, kanske? Vi har allt man kan önska, fast alla är ändå sura och buttra. Varför?

På engelska finns en menmonik för att komma ihåg dem: NEWSTART. Nutrition, Excercise, Water, Sunshine, Temperance, Air, Rest, Trust. Jag hoppas detta kan bli en nystart för dig! Följ dessa 8 hälsolagar och du kommer få se att du kommer må mycket bättre. Och om du mår dåligt, fråga dig själv vilken eller vilka som du bryter mot, och fixa dessa.

 

18 Aug 2012