Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

För din hunds säkerhet

Precis som många slås av det enorma utbudet och behovet av barnartiklar när de får barn så slås många hundägare av det stora utbudet och behovet av bra hundartiklar när de skaffar hund. Barnartiklar underlättar vardagen med ett barn väldigt mycket och på samma sätt kan bra hundartiklar göra din vardag som hundägare enklare - och dessutom mycket säkrare för din hund!

Det skrivs ganska mycket om barnsäkerhet i artikelkataloger som denna, men den här artikeln handlar om hundsäkerhet.

Hundsäkerhet i bilen är en stor och viktig sak att tänka på om du är en nybliven hundägare. Faktum är att hundens säkerhet i bilen faktiskt också är viktig för människans säkerhet. Vid en krock med personbil handlar det om enorma krafter även i förhållandevis låg hastighet och därför är det viktigt att hunden sitter fast i en särskild skyddsanordning avsedd för hundar.

Även en liten hund kan väga upp emot ett ton vid en krock i 50 km per timme och ett ton vill du som människa inte att du eller ditt barn ska få över dig vid en eventuell krock. Nu finns det ju inte motsvarande bilbarnstolar för hundar och få hundar skulle troligtvis acceptera att bli fastsatta som ett barn sitter fast i en bilbarnstol.

Istället finns det två vägar att gå. En väg är ett bilbälte särskilt avsett för en hund i din hunds storlek och kroppsform. Detta hundbälte fungerar som en sele som sätts fast i bilens bälte. Detta sätt att skydda hund och människa vid transport i bil fungerar bra för en del hundar.

Betydligt vanligare är att man använder sig av en hundbur som man spänner fast i bilen. En hundbur måste anpassas storleksmässigt efter hundens storlek - en liten hund i en stor hundbur utsätter den lilla hunden för onödigt höga krockkrafter och sannolikt är då att den dör eller skadas allvarligt vid en krock. Har den lilla hunden en mindre bur blir kraften mindre och hunden kommer att ha mycket bättre chans att klara sig oskadd eller med endast lättare skador.

Hundburen är en av alla de hundartiklar och skyddsanordningar som bidrar till en bättre säkerhet för både dig och din hund.

 

8 May 2013