Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fördelarna med att dricka maskroste

Maskrosen, eller maskrosbladen är en känd och uppskattad medicinväxt som redan på medeltiden användes flitigt av människor. Den kallades för "den nya folkmedicinen" då maskrosbladen hade en helande effekt på kropp och själ. Man insåg därför snabbt att man kunde framställa maskroste av bladen och på så sätt stilla sitt behov av dryck. Effekten av att dricka maskroste är att man blir väldigt kissnödig. Den har nämligen vätskedrivande egenskaper och i exempelvis Frankrike har den fått namnet "Pissenlit" och i Tyskland kallas den för "Bettnäser".

Vad finns där för fördelar med att dricka maskroste ?

Maskrosen har länge ansetts vara bra för många saker. Bland annat så renar den blodet, hjälper mot sockersjuka, gikt, åderförkalkning, förstoppning, är snäll mot våra inälvor, njurar, bukspottskörtel och levern. Har man någon sorts av njursjukdom bör man prova att dricka maskroste. Jag säger inte att det botar, men det kan hjälpa dig oerhört mycket. Men man bör först rådfråga en läkare då vissa kan vara allergiska mot maskrosblad.

Det latinska namnet, taraxacum officinale, står för maskrosen men det första ordet taraxacum betyder också "botar grundligt ögonsjukdomar". Det har aldrig kommit in några bevis på att den botar ögonsjukdomar helt men det har gjorts vetenskapliga tester som har visat att försöksobjekten har bättrat på sin syn väldigt mycket. Så använder du linser eller glasögon kan man ju alltid prova.

Hur mycket maskroste bör man dricka varje dag ?

För bästa effekt bör man dricka minst 2 koppar om dagen. Men de flesta "experter" brukar säga att 3 koppar täcker hela dagsbehovet. Man bör aldrig överskrida detta och dricka 5-6 koppar. Effekten blir inte bättre utan det kan istället sluta med att man blir illamående.

Maskroste, eller maskrosblad-te finns att köpa hos samtliga hälsokostbutiker i Sverige och priset är inte alls dyrt. Man kan få 80 gram för en 70-80 kr och detta bör räcka minst 1,5-2 veckor. Man kan även framställa maskroste själv men utan rätt kunskap om detta kan det bli väldigt tokigt. Bladen ska plockas specifika månader annars gör dom ingen nytta och sen finns där en hel del annat att tänka på.

Mitt förslag är därför att söka upp din närmsta hälsokostbutik (Life i mångas fall) och köpa det där. Där vet du exakt vad du får.

8 Nov 2011