Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fördelarna och nackdelarna med att jobba hemifrån

I Sverige är arbetslösheten påtaglig och politikerna gör allt för att få bukt med problemet. Men allt som oftast så hör och ser man i tidningar, radion, på tv:en etc att allt fler företag måste varsla sina medarbetare då det går dåligt. Detta skapar logiskt nog inte fler arbeten och det verkar inte finnas någon hejd på problemet. Förr i tiden så kunde man känna sig säker om man hade ett fast arbete men idag är det tyvärr inte så längre. Vem vet om företaget du jobbar på måste lägga ner sin business imorgon ?

Nu ska man kanske inte bara vara negativ. De flesta som har ett fast jobb klarar sig bra och får sin lön i slutet av månaden. Men som sagt, här finns många som är arbetslösa och dessa personer gör nästan vad som helst för att få något att göra på dagarna. Att bara gå hemma och göra ingenting gör ingen människa lycklig precis...

Människor mår bra av att ha något att göra och många av oss har en tendens att känns oss "behövda". Behövs man inte så vad är det då för meningen med att leva ? Nu pratar jag enbart om att ha ett jobb där man kan göra en liten skillnad varje dag man går dit. Man känner sig förhoppningsvis behövd av sina nära och kära men hur kul är det egentligen att gå upp på morgonen och inte ha någonting planerat den dagen när alla andra har det ? Det kan kännas skönt i början, men till slut så tröttnar man då det blir svårt att hitta något tidsfördriv. Därför är ett jobb med arbetskollegor väldigt viktigt för många.

Ta saken i egna händer och börja jobba hemifrån

Just att jobba hemifrån sin lugna vrå är nog drömmen för många av oss. Många har en dröm om detta men fastnar i ett ganska tidigt skede på grund av en sak. Hur och var ska man börja ?

Det finns ett antal svarsalternativ gällande den här frågan och i den här artikeln tänker jag inte gå in på hur man kan gå tillväga. Det finns massvis med bra information på nätet om detta och beger du dig till Google så kan du säkert hitta något nyttigt. Jag tänkte istället presentera några för och nackdelar med att jobba hemma och på så sätt göra dig medveten om viktiga saker innan du bestämmer dig. För tro inte att det blir något "lyxliv" bara för att du driver något hemifrån. Inte minst i början innebär det hårt jobb! Inget snack om den saken.

Fördelar

Du bestämmer själv när du jobbar - Ingen väckarklocka behöver ringa kl 06:00 på morgonen. Vill du sova tills kl 08:00 så är det ingen som bryr sig. Det är helt upp till dig själv! Du behöver inte möta en arg chef om du kommer för sent någon dag. Det är ju du som är chefen. Men ett bra tips är att ha ett dagligt schema att följa. Annars blir det svårt och veta vad du ska just idag. Sätt dig därför ner i lugn och ro och skriv ihop ett schema. Det kan även vara bra med pauser så om du vill sticka till gymmet en timme eller två på eftermiddagen så skriv in detta i ditt schema. Då friskar du upp hjärnan så när du sedan kommer hem igen är du reda att arbeta till 100% igen! En enkel promenad som tar 30 minuter är också att föredra. Känner man sig trött och hängig kan detta göra underverk och du är inte precis effektiv om du är trött.

Du kan ta ledigt när du vill - Där är ingen som säger att du ska jobba 5 dagar i veckan för att ta ledigt på lördagar och söndagar. Vill du ta ledigt en onsdag och göra roliga aktiviteter med familj eller vänner så finns där inget som stoppar dig! Det beror helt på hur mycket du vill arbeta. Om du tar ledigt på en onsdag så kanske du kan gå upp tidigt på lördagsmorgonen och jobba i 3-4 timmar ? Möjligheterna finns där och det gäller att hitta något som passar just dig. Alla är olika så det som jag trivs med kanske inte alls är din grej. Här gäller det att testa sig fram och känna efter.

Startkostnaden är oftast väldigt låg - I början kanske man inte är så sugen på att investera några större pengar då man inte riktigt har koll på om detta arbetssättet passar en. Men det behöver inte heller kosta några fantasisummor att komma igång. Om vi tar det vanligaste exemplet, där de flesta väljer att börja, så är detta att köpa sig ett domännamn och skriva om något som ligger en varmt och hjärtat. Många väljer även att starta upp en blogg och detta kan göras helt utan någon kostnad då det erbjuds många gratisbloggar nuförtiden.

Det viktiga här är att du verkligen brinner för ämnet du skriver om annars kommer det inte att fungera i längden. Efter ett tag, när du har fått in en hel del besökare, så kan du börja visa relaterade annonser från t.ex Google Adsense. För varje klick så tjänar du pengar så ju fler besökare du lyckas locka dit, desto mer pengar kommer du att tjäna! Enkel och logisk matematik.

Nackdelar

I början kommer det att gå trögt - Drömscenariot hade varit om du hade börjat tjäna 1000 varje dag från dag 1. Men detta är inget realistiskt mål att sträva efter då man måste jobba hårt i början för att uppnå sin dröm. Man får inget serverat på silverfat... Därför kommer det att finnas dagar då du är redo att ge upp och tålamodet kommer garanterat att tryta när det inte riktigt går som planerat. I detta läget gäller det att vara stark och framförallt ha disciplinen till att fortsätta kämpa. Tror du att företag som Microsoft, Google eller Facebook har haft en lätt väg till succé ? Tror du detta så bör du verkligen tänka om. Kämpar man så lyckas man. Så enkelt är det. Tillåt dig därför att aldrig ge upp när det känns tungt!

Ensamheten - I början kanske det inte blir något problem, men efter ett tag så kommer man att känna av ensamheten. Vissa vill ha en massa folk runt omkring sig för att fungera bra. Andra trivs med att jobba själva. Det är väldigt olika. Därför rekommenderar jag inte att sitta 8 timmar varje dag vid datorn (om du har valt att starta upp en business via din dator) då detta kan bli väldigt ensamt. Har du familj lär inte det bli något problem, då kan du umgås med dem, men är du ensamstående så bör du planera in några sociala aktiviteter varje vecka. Umgås med vänner, gå en matlagningskurs, börja spela gitarr etc... Du väljer själv vad du är intresserad av.

Det kan lätt "bli för mycket av det goda" - Låter kanske lite konstigt ? Låt mig förklara vad det handlar om. Det kan finnas en risk när det "går för bra". Då är det lätt att hamna i en osund situation som kan sluta med att man jobba hela tiden. För när det går bra, så kan det ju gå lite bättre. Inte sant ? Vi människor har en tendens av att alltid vilja ha lite mer när vi redan har mycket. När man driver sin verksamhet hemifrån är det därför väldigt viktigt att jobbet inte stiger en åt huvudet utan att man till punkt och prickar följer sitt dagliga schema. När allt på schemat är gjort, så är jobbdagen slut. När man har suttit hela dagen och jobbat för att sedan fortsätta in på småtimmarna, jaa, då är det en osund situation som du bör undvika.

Detta var några av de olika för och nackdelarna med att jobba hemifrån. Som du kanske redan har förstått så krävs tålamod och disciplin om man vill jobba på detta sättet. Men jag är ganska övertygad om att vem som helst kan bli framgångsrik bara man har rätt "tänk" från början.

8 Nov 2012