Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Företagets löpande bokföring

Bokföring innefattar allt som har med företagets ekonomi att göra. Där ingår att systematiskt spara olika avtal på rätt plats, att göra bokslutsdispositioner vid årets slut och att förbereda bolagets årsredovisningar. Med löpande bokföring brukar man dock endast mena det löpande arbetet med att bokföra inkommande och utgående fakturor.

Om du pratar med en redovisningsbyrå och vill ha en offert på löpande bokföring så är det just det du kommer att få en offert på. Bokslut, löner, kundreskontrakt skattedeklarationen brukar de specificera separat.

Eftersom det är väldigt svårt att ge en offert på löpande bokföring brukar de flesta företag endast ge ett timpris. Det är sedan upp till dig att sätta ett tak på hur mycket du är beredd att betala. Det är väldigt viktigt att du sätter ett tak på löpande kostnader. Om du inte gör detta så riskerar du att det kan komma en väldigt hög faktura som du inte räknade med från första början.

Genom att sätta ett "tak" signalerar du också till redovisningsbyrån hur mycket du är beredd att betala. De vet då hur pass mycket tid de ska lägga på varje moment. Även hur pass viktigt det är för dig att vissa saker blir gjorda på ett visst sätt.

Om företaget inte accepterar ett tak på kostnaderna för löpande bokföring så ska du vända dig till ett annat företag utan att tveka det minsta. Observera dock att ett tak på kostnaderna inte nödvändigtvis innebär att arbetet är helt klart när du kommer upp i maxgränsen.

Det innebär endast att redovisningsbyrån inte har rätt att fakturera dig längre. Du kan dock inte kräva att de ska göra klart arbetet gratis åt dig. Det här brukar dock inte vara ett problem. Om du kommer upp i taket kan du och företaget komma överens om hur resten av arbetet ska slutföras.

Läs gärna mer om löpande bokförning genom att surfa in här.

1 Feb 2013