Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen

Om du är först fram till en olycksplats, vad gör du då? Har du de kunskaper som krävs? Om du känner dig osäker på detta, så är det läge att ta en första hjälpen kurs. Hos Hjärtgruppen hittar du kurs i första hjälpen, så väl som utbildning inom HLR. När du går en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen så kommer du att bland annat få lära dig LABC. Denna förkortning står för Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Chock. Du ska i samma ordning som de står åtgärda dessa punkter. Du lär dig överblicka och avgöra om det råder livsfarligt läge. Du får även lära dig att stoppa blödningar, förebygga chocker samt hur du ser till att frigöra luftvägar. En första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen lär dig även att använda en förbandslåda. Tänk på att det är en god idé att ha en första hjälpen-kit i bilen om det skulle inträffa något.

Första hjälpen med tillvalskurser

En första hjälpen kurs lär dig grunderna. Dock kan du även välja till kurser för att ytterligare få bra kunskaper. Bland annat kan du ta kurser inom dessa områden;

  • Brännskador
  • Psykisk första hjälp
  • Akuta sjukdomar
  • Kläm-och krossskador
  • Fallskador samt nack- och ryggskador
  • Kem-och frätskador
  • Ögonskador

Det är bra välja en eller flera tillvalskurser för att ytterligare lära sig hur man gör. Det kan göra skillnad för en människa som råkar ut för en olycka. Hjärtgruppen har som sagt även HRL utbildning samt lär dig att använda hjärtstartare. Besök deras hemsida för att läsa mer.

4 Oct 2016