Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fotografera mera

Bildbruset

Det är en av våra största hobbyer att använda någon form av kamera. Många av oss är nog inte medvetna om hur ofta vi dokumenterar omvärlden med våra olika fotomöjligheter. Idag finns det en smartphone med en kamera i nästan var mans hand. Nästan var och varannan äger minst en digitalkamera av olika avancerad art.

Det finns ett väldigt stort intresse för bilder i dagens samhälle. Vi publicerar bilder som aldrig förr och då mest genom alla olika sociala media kanaler. Facebook och Instagram är två väldigt populära sociala medier som har väldigt många medlemmar. De flesta delar hela sin vardag i bilder på dessa platser. En intressant historieskatt för framtiden att reflektera över.

Att ta en bra bild

Vi vill ta så bra bilder som möjligt när vi fotar och det gör vi ju i större och större utsträckning. Det är viktigt för många att lyckas med sin fotografering. Det finns några enkla knep att följa för att lyckas med en bra bild.

Det första som man behöver göra är att läsa kamerans instruktionsbok. Och då menar jag kamerans funktioner, även på mobilkameran. Den har idag oftast en rad olika inställningar som kan hjälpa fotografen till den optimala digitala bilden. Se till att hålla linsen på din kamera 100% ren. Gör aldrig ren din lins med en del av din tröja. Satsa på riktig rengöringsutrustning som finns att köpa till en billig peng i din fotoaffär.

Gå nära objektet istället för att stå långt ifrån och inte få blick om vad det var som du tog en bild på. Ta många bilder från olika vinklar så att du får det optimala ut av ditt objekt. Det finns mycket mer att tänka på men det här är några användbara tips till att börja med.

Gör något med din bild

När du fotat och lekt med din kamera så har du kanske väldigt många bilder att titta på. Det som är trevligt är om fler får se dina bilder. Du har kanske delat med dig på de sociala medierna men du kan ju också skicka in dina digitala fotofiler för framkallning i pappersformat.

Det är roligt att titta på bilder i ett fotoalbum eller varför inte en fotobok som du själv sammanställt på nätet och får hemskickad i brevlådan efter någon vecka. Framkalla och beställ förstoringar hos ifolor.se av dina barn och häng dem på väggen eller ge bort som present.

10 May 2013