Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Framkalla digitala bilder till papperskopior

När det gäller att fota och ta bilder så har verkligen utvecklingen gått enormt fort de sista årtiondena, från att vara tvungen att använda dessa känsliga fotorullarna som sedan skulle skickas i speciell fotopåse till ett fotolabb för att framkalla bilder, och var det en bra deal så kunde man få dubbla framkallningar på varje bild, oturligtvis nog så framkallades även de helt misslyckade bilderna i dubbla kopior.

Det fanns ingen möjlighet att välja ut vilka bilder du ville ha papperskopia på. Okej, hade man en gång framkallat en rulle film så fick man små fotonegativ och där kunde man sedan välja ut de foton som man ville göra ytterligare kopior av eller beställa dyra förstoringar.

Sedan kom digitalkameran, självklart väldigt dyra från början, precis som all ny teknik är. Priserna sjönk sedan efterhand och dessa blev väldigt populära, inte så underligt, här hade man nu möjlighet att direkt kasta bort en misslyckad bild om handen hade skakat precis när fotot skulle tas. Nästa steg var när det började tillverkas mobiltelefoner med inbyggd kamera – va det nu skulle vara bra för, en telefon ringer man väl med, inte fotar – de tankarna har man fått äta upp många gånger, det är så otroligt smidigt med en kamera i mobilen.

Numera finns de flesta bilder man tagit endera i mobilen, eller om man har en digitalkamera är de oftast redan överförda till datorn, att framkalla sina bilder är inte alls lika populärt, och det är inget konstigt eftersom det inte finns något tvång att framkalla sina bilder för att se på dem längre. När man nu vill framkalla sina digitala foton så plockas bara de riktigt bra bilderna ut, det behöver inte alltid vara bra kvalitetsmässigt, intressanta och roliga bilder är alltid kul att ha även som papperskopior.

Hur kommer sig det då att flera fotolabb kan erbjuda sig att framkalla bilder billigt ? ja, ofta helt gratis, förutom frakt då, när man vill framkalla sina favoritbilder.

Kostnaden för dessa jätteföretag att framkalla är inte så stora och väldigt ofta så vill kunden även ta del av alla fotorelaterade produkter som dessa fotolabb erbjuder. Fotoböcker, almanackor, musmattor eller att ha bilder på sina barn eller husdjur på kaffemuggar eller t-shirts är någonting som är lockar många att spendera några extra kronor på, och det är inte alls så dyrt, en t-shirt med bild kostar bara dryga hundringen och vykort eller klistermärken med personliga bilder kostar under tian per styck.

4 Oct 2012