Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Från Levi till Please Jeans

Så blev arbetsbyxan ett modeplagg

Please Jeans är garanterat det hetaste jeansmärket i Sverige idag. Please, som tillverkas i Italien, jobbar med en unik design, coola detaljer och en fantastisk kvalitet.

Märket känns igen på ett vackert hjärta som sitter på ena bakfickan och de hämtar sin inspiration från den unga generationens livsstil och företagets street-kollektion baserar sig på denim, t-shirts med häftiga tryck och snygga skinnjackor.

Var kommer jeansen ifrån ?

Långt tillbaka kom jeansen i två stilar, indigo-blå och bruna. Jeansen tillverkades av en kraftig bomull som till skillnad från vanlig denim aldrig blev mjukt och behagligt, så till slut fasades de ut. Tänk dig själv att gå omkring med ett par styva byxor dagarna i ända.

Även jeans av denim har funnits som arbetskläder under många år och man får söka sig tillbaka till 1600-talets England för att finna uppkomsten av ett tyg som då kallades för denim och det var användningen av nitar vid tillverkningen som skapade det som vi numera kallar för jeans.

Midjeoveraller var det ursprungliga namnet för arbetsbyxor och det är precis vad de första jeansen kallades för. Ordet "jeans" blev mer populärt runt 1960-talet när babyboom-generationen kallade sina favoritbyxor för just jeans.

Levi Strauss kom till San Francisco år 1853 och var då bara 24 år gammal. Målsättningen med resan var att starta en verksamhet på västkusten för hans bröders företag som var placerat i New York. Han hade tidigare tillbringat flera år i New York för att lära sig handel efter det att han utvandrat från Tyskland.

Under de kommande två decennierna byggde han upp en väldigt framgångsrik verksamhet och han gjorde sig ett namn som respekterad affärsman. Om vi hoppar fram till 1950-talet så använde skolungdomarna jeansen som ett radikalt sätt att definiera sig själva. Ett decennium senare blev blå jeans en symbol för jämlikhet och på 1970-talet blev de en del av början till en kändiskultur där jeans var något sexigt.

Idag finns det otroligt många märken, modeller och färgningar, vilket gör det svårt att välja. Visst kan du gå till en fysisk butik och prova, men det finns många fördelar med att handla på nätet. Fri frakt är mer en regel än undantag och många butiker bjuder dessutom på returen vid byten.

Rea är vanligt och det finns nu även butiker som erbjuder förmånliga bonusprogram, så jag rekommenderar dig att surfa runt och se vad du kan hitta. Tänk bara på att var du än handlar dina jeans så töjer de sig, så köp för allt i världen inte för stora jeans.

Nu ska jag sätta på mig mina sköna Please Jeans som jag köpt hos elsaleonie.se

6 Mar 2013