Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fransmännen har all anledning att vara stolta

Med högburet huvud möter du dem i denna kulturella metropol dit författare, konstnärer, affärsfolk och turister från hela världen söker sig. Arkitekturen, sevärdheterna, maten och det kulturella livet är enastående och kanske världens mest unika.

Ta hissen upp i Eiffeltornet och beundra den svindlande utsikten över staden eller res med en av båtarna från Pont de l’Alma och beskåda broar och byggnader från floden Seine. Sevärdheterna är lika häpnadsväckande som de är kända; besök paradgatan Champs-Elysées och Triumfbågen, den mäktiga katedralen Notre Dame, Tuilerieträdgårdarna och Place de la Concorde, platsen där tusentals människor miste livet i giljotinen under franska revolutionen.

Det kulturella livet har en central plats i Paris, Boulevard de Montparnasse är mötesplatsen för poeter, konstnärer och författare och kring den lilla kyrkan Saint-Séverin trängs bokhandlare, små biografer, bagerier och restauranger.

På Louvren, världens största konstmuseum, kan du se Leonardo da Vincis målning Mona Lisa, Rembrandt Galleriet, de berömda kronjuvelerna och mycket, mycket mer. Den största konsten är kanske ändå maten, Paris är de kulinariska upplevelsernas huvudstad. Det finns över 8 000 restauranger och kaféer att välja bland, alltifrån Michelinguidens trestjärniga lyxkrogar till enkla brasserier.

Har du en tunn plånbok men ändå vill äta gott skall du besöka de restauranger som nästan är fullsatta – det är ett gott tecken på att maten är god! Det är en fröjd för ögat att fönstershoppa i Paris – i skyltfönstren speglas de senaste trenderna i Europa. De största varuhusen är Galeries Lafayette och Printemps. I shoppingcentrat vid Les Halles hittar du ytterligare mängder med boutiqer.

Den nöjeslystne behöver inte oroa sig för att få tråkigt – nöjesutbudet är enormt! I tidningen Pariscope finns all information om nöjen och evenemang.

Nice tillsammans med Cannes räknas som en av Europas charmigaste semesterorter där bad, nöjen och shopping tävlar med konstmuseer och musikteatrar. Här skiner solen mer än 2 500 timmar om året! Längs strandpromenaden trängs de små pastellfärgade husen som varit motiv för många konstnärer. Här finns numera mängder av caféer, restauranger och konstgallerier.

I februari firar man fettisdagen, höjdpunkten på två veckors karnevalsfirande. Det är en tradition som funnits sedan 1200-talet, gator och torg fylls med dans, sång, fyrverkerier och parader.

Cannes är världsberömt för sin eleganta affärsgata Boulevard de la Croisette, badstränderna och den årliga filmfestivalen som lockar filmstjärnor och regissörer från hela världen. Här kan du prova på det provencalska kökets alla läckerheter. Bland fiskrätterna är loup de mer, havsborre med fänkål en specialitet.

 

28 Aug 2013