Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Fri frakt eller inte?

Fri frakt när du beställer på nätet är idag ett av dom val ägare av internetbutiker måste göra. I många fall förväntar sig köparen fri frakt och i många fall även gratis returer. Det många internet konsumenter ofta inte tänker på är att i de flesta fall är marginalerna på internet lägre än vid köp i fysiska butiker. Trots detta har vi själva skapat en trend där man förväntar sig att alltid göra bra affärer på nätet.

Det är såklart tuffare för vissa än vad det är för andra att tjäna pengar på sin internethandel. För exempelvis skobutiker som Heppo.se och Brandos.se kostar det otroliga pengar varje år i returfrakter och returhanteringar. Trots detta är deras priser på skor nio gånger av tio lägre än vad du kan hitta i din lokala skobutik.

Varifrån kommer då lönsamheten för dessa aktörer kan man fråga sig? Oftast är det så att alla branscher har ett visst antal drakar som säljer det allra mesta i respektive bransch. Detta gör att priserna pressas i dom egna leden tillbaka till tillverkarna samtidigt som många nätbutiker varken har butikslokaler eller butikspersonal. En nätbutik kan i dom flesta falla klara en likvärdig försäljning som den fysiska butiken på betydligt mindre personalstyrka.

Många fasar för att handeln i framtiden kommer domineras av försäljning på nätet. Så kommer det säkert att bli om vi tror alla experter och förbestämda handelstrender. Vilka branscher kommer då drabbas hårdast? En bransch som idag passar bättre på nätet än fysiskt är profilbranschen.

Att sälja presentreklam på nätet passar otroligt bra av ett antal olika anledningar. Det finns väldigt många produkter och de allra flesta produkter ska säljas med reklamtryck eller märkning.

Marknaden för presentreklam och reklamprodukter inriktar sig också till företag i första hand och de flesta affärer görs på arbetstid, vilket gör att profilprodukter oftast beställs vi internet. Bland aktörerna som har fri frakt i profilbranschen finns bland annat Creative Reklam och Axon profil.

16 Apr 2012