Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Gå en ADR grundkurs

Gå en ADR grundkurs!

Som lekman och som vanlig bilförare är det inte ofta man kommer att tänka på att det forslas otroligt mycket farligt material fram och tillbaka på våra vägar. Men då och då ser man en stor bil som bär ett märke som påminner om att den transporterar någonting hälsovådligt. För att man ska få köra en sådan bil krävs att man går en ADR grundkurs.

Vad är ADR?

ADR är en förkortning för det gemensamma regelverk som satts upp runt om i Europa för att göra framförsel av hälsovådligt material så säkert som möjligt. Tanken är att alla europeiska länder ska ha precis samma typer av regler när det gäller hur sådant material transporteras för att det inte ska bli några problem länder emellan och för att undvika olyckor som kan kosta många människor livet.

För vilka ämnen krävs ADR grundkurs?

Generellt gäller att alla ämnen som kräver en större aktsamhet och försiktighet också kräver en förare med en sådan utbildning. Det innebär att man behöver ha gått en ADR grundkurs om man på något sätt vill transporte explosiva ämnen, radioaktiva ämnen eller ämnen som lätt kan antändas. Det innebär alltså att de flesta förare av stora tankbilar som forslar bensin mellan olika bensinstationer har en sådan utbildning.

Var finns kurserna?

Enklast så finner du någon av dessa kurser genom att söka på nätet. Där kommer du hitta att en rad företag som är specialiserade på att utbilda olika typer av yrkesgrupper inom hantering av hälsovådliga och rent av farliga ämnen. Bland dessa kommer du med stor sannolikhet också finna tillgång till en ADR grundkurs som gör att du kommer kunna transportera de flesta ämnena längs med vägarna väldigt säkert.

Detta var en kort genomgång av varför och hur du gör för att komma igång med en ADR kurs.

24 Dec 2013