Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Goda råd inför köpet av ny kamera

När man går i köptankar på en ny kamera så är det en hel del saker man bör tänka på. I dag finns det ett mycket stort utbud av kameror på marknaden, allt från engångskameror till sådana som i första hand är tänkta för professionell användning och det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln. Det finns även många olika tekniska benämningar när det gäller fotoutrustning och är man inte insatt i ämnet kan det vara svårt att hänga med när försäljaren i affären försöker få dig att köpa den eller den kameran eller när du läser den och den kamerans specifikationer i webb-butiken. På sajten köpa kamera kan du hitta svar på många av de frågor du kan ha.

I dag är digitalkameror nästan allenarådande och det är dessa som här avses. Om man vill ha en liten och smidig kamera så är en kompaktkamera oftast det rätta valet. Har du högre krav på bildkvalitet samt vill ha flera inställningsmöjligheter så bör du nog skaffa en systemkamera. Dock får du räkna med att dessa är större, klumpigare och dyrare. På dessa kameror kan du byta objektiv.

Digitalkameror har en ljuskänslig sensor i stället för film. Där omvandlas ljusenergin till elektriska signaler. Slutligen så sparas signalen digitalt på någon form av minneskort. Antalet pixlar på sensorn brukar vara ett försäljningsargument och anses allmänt ange bildupplösningen hos en kamera. Ju fler pixlar, ju bättre bilder alltså. Dock så beror fotokvaliteten även på typen av sensor och kvaliteten hos objektivet. Så här gäller det att se upp.

Fördelarna med digitalkameran är många i jämförelse med de äldre analoga kamerorna med film. Du slipper film och framkallning och du kan själv redigera dina bilder på datorn. Sedan kan du välja att endast spara dem digitalt, skriva ut dem på papper eller låta en fotofirma ta hand om jobbet. Eftersom du alltid kan radera misslyckade bilder så kan du ta flera foton av ett objekt och sedan välja det bästa. Läs gärna mera på denna sajt.

1 Nov 2012