Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Halkolyckor inom restaurang och catering

Att jobba i restaurang eller inom catering kan vara ett stressfullt jobb. Det är mycket som ska göras och oftast ska det göras väldigt snabbt. När man stressar för att hinna med så mycket som möjligt så är det lätt hänt att det sker en olycka.

Den vanligaste olyckan inom restaurang- och catering branschen är halkolyckor. De uppstår lättast när någon har spillt på golvet eller när olja från matlagningen har hamnat på golvet. De som jobbar på restaurangen måste ha en säker arbetsplats att jobba på. Om det sker en olycka så är det ägaren till lokalen som hålls ansvarig. Det kan även kosta mycket pengar i sjukledighet vid olyckor.

När man jobbar i denna bransch så bör man även vara mycket noga med hygienen. Detta är golvet en del av, och det får inte ha sprickor eller håligheter där det kan växa fram bakterier eller smuts. Dessa framväxter av smuts som kan uppstå på ett dåligt golv kan också orsaka hala fläckar på golvet. Man bör alltså vara mycket noggrann med hygienen och med sitt golv.

Ett golv man bör fundera på att undvika är kakel, då det lätt går i bitar, och när det går i bitar så bildas hål där det växer fram smuts. Detta är en halkrisk och kan även göra golvet svårt att städa. Ett golv i ett restaurangkök bör även tåla vatten, annars kan det uppstå vattenskador och farligt hala fläckar.

Stegsäkra golv inom catering och restaurangbranschen

Altros golv passar bra inom catering och restaurang då golvet är tillverkat av ogenomtränglig vinyl. Det finns inga sprickor och det kan inte skapas hålor i golvet där bakterier kan växa. Golvet är dessutom behandlat med ett medel som heter Altrosan.

Detta medel gör så att svamp och bakterier inte kan växa på golvet. Ytan är slät och golvet går lätt och snabbt att rengöra men det är fortfarande väldigt säkert att gå på då det "greppar tag i fötterna". När spill uppstår så är det inga problem, golvet är fortfarande helt säkert att gå på.

Golvet säljs i många olika storlekar och tjocklekar. Därför passar det bra in på alla sorters kök. Ytan på golvet slits inte ner så lätt, men när den har blivit sliten så förblir golvet fortfarande säkert att gå på. Golvet klarar av en mycket hög trafik och det har en väldigt lång livslängd.

3 Mar 2013