Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Handla kläder på second hand

Någonting som blivit väldigt populärt på sistone är att handla i second hand butiker. Det innebär med andra ord att du köper kläder, möbler eller vad det nu kan tänkas vara i andra hand, det vill säga begagnat.

Några kända namn inom second hand är bland annat myrorna, röda korset och erikshjälpen.

Varför ska jag handla på second hand?

Jag anser att en av anledningarna till att man ska handla på second hand är för att det definitivt är någonting som gynnar din ekonomi. Vanligtvis skänker människor klädesplagg och möbler till dessa återförsäljare, vilket gör att dom inte har något inköpspris och kan pressa ner priserna extremt mycket men ändå gå med vinst.

En annan anledning som jag tycker är den absolut bästa är att många second hand butiker arbetar ideellt för att sedan skicka iväg vinsten till de som behöver pengarna mer runt om i världen. Dessa affärer tycker jag man ska försöka hitta till i första hand, dels för att dem generellt sett brukar ha lägst priser då man inte har några administrativa utgifter, men också givetvis för den goda sakens skull.

Många blir avskräckta för att handla på second hand av den anledningen att man inte vet vem som har haft kläderna innan och vad dem har varit med om. Men detta är ingenting som jag tycker man bör oroa sig för. Givetvis kontrollerar återförsäljarna kläderna noga och säljer bara de plagg som är i väldigt bra skick, det vill säga hela och rena.

Kläder till barnen på second hand

Jag kan starkt rekommendera att framförallt köpa barnkläder på second hand. Med tanke på att barnen växer så att det knakar när dom är små och snabbt växer ur sina kläder, så kan det verkligen löna sig att leta efter barnkläder i second hand affärer.

Glöm inte att när du eller dina barn växer ur era kläder bör ni inte slänga dem, utan ni bör skänka dom till second hand butiker, och då gärna välja en som skänker iväg pengarna.

15 Aug 2013