Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Handla med guld

Det har blivit väldigt populärt på senare tid att att handla med guld, både att sälja och köpa som investering. Detta är egentligen inte någon nyhet utan människor har genom alla tider handlat med guld, och dess värde har endast ökat då man realiserat hur ovanlig denna ädelmetall egentligen är.

Investera i guld

Att köpa guld som investering ses av många som en av de mer säkrare investeringar man kan göra, självklart kan guldpriset gå ner under en period men i det långa loppet kommer guld alltid hålla sitt värde och med största sannolikhet endast stiga då det finns i väldigt limiterad kvantitet.

Vill man investera i guld ska man dock vara noga insatt i guldkursen, man ska också se till karat priset. Det vill säga vad man behöver betala för olika renheter av guld, det renaste guldet på marknaden är 24 karat vilket har en 99.9% guldrenhet.

Idag går cirka 70% av guld efterfrågan mot tillverkning av smycken, cirka 10% används industriellt då guld har en bra elektrisk ledningsförmåga, resten är rena investeringsobjekt i både mynt och guldtackor där investerare ville se en förräntning på sin investering.

Det finns flera olika sätt att investera i guld men några av de populäraste idag är guldmynt och guldtackor som är framställda för investering. Det går att köpa olika guldmynt och guldtackor från olika leverantörer och vissa har ett extra värde hos samlare om det är av äldre eller ovanlig karaktär.

Idag finns det också guldfonder som man investera i där värdet på fonden reflekteras i guldpriset, även om så inte alltid är fallet.  Det är dock många som ser guld som en säkrare investering en t.ex. aktier som i många fall kan bli värdelösa över en natt. Guld har ett fysiskt värde som kommer förbli och kommer därmed vara en populär investering i många år framöver.

 

11 May 2012