Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Historien om T-shirts

T-shirts är ett av våra mest älskade och kanske också ett av våra mångsidigaste plagg. En snygg t-shirt passar perfekt oavsett om det är arbete eller fritid, när vi är ute och idrottar eller när vi tar en öl med kompisarna på stan.

Utbudet av t-shirts i olika stilar är helt enormt - från tighta modeller till luftiga over size t-shirts, från enfärgat vitt till alla regnbågens färger på en och samma t-shirt, från billiga tio-kronors t-shirts till exklusiva t-shirts som kostar flera tusenlappar.

Från början togs t-shirt fram för att fungera som underkläder för amerikanska militärer under första världskriget. Det handlade om en enkel modell av en tröja helt utan tryck, med ärmarna fastsydda rakt ut från kroppen som ett T - därav t-shirt, alltså t-tröja.

Från början var t-shirts alltså renodlade underkläder som det inte var meningen att någon skulle visa sig ute bland folk med - för sådana tillfällen använde man istället t.ex kortärmade skjortor om det var varmt ute. Några decennier senare började folk trots detta använda t-shirts som vanliga tröjor och snart såg man framför allt unga människor ute på gatorna iklädda t-shirts, fortfarande huvudsakligen utan tryck.

Under 1960-talet började några tillverkare av surfingbrädor att trycka brädornas motiv på t-shirts, något som snabbt blev populärt bland surfare och senare eftertogs av andra typer av företag, musikband, filmbolag och andra som ville ta chansen att göra reklam och tjäna pengar på design av t-shirts med tryck. T-shirts blev ett sätt att visa vem man är och vad man tycker om, en viktig del av många ungdomars identitetsskapande.

Än idag är det otroligt populärt bland både äldre och yngre människor att bära t-shirts med tryck som har motiv som säger något om vilka vi är. Både barn, ungdomar, vuxna och äldre bär t-shirts med motiv som förknippas med våra favoriter inom helt olika områden som till exempel kultur, musik, film, mat, dryck, varumärken inom kläder och skor och massor av andra t-shirts med varierande reklambudskap eller ideologiska budskap.

Utbudet av snygga t-shirts med tryck är förmodligen större idag än det någonsin varit och vi är många som gillar att köpa dessa snygga tröjor på nätet.

Två butiker som säljer coola t-shirts hittar du här och här.

7 May 2013