Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta alltid rätt butik på nätet

Hur hittar du rätt butik på nätet? När vi handlar på gågatan i våra städer eller i närmaste köpcentrum har vi oftast relativt enkelt att hitta till rätt butik. Vi känner igen de populäraste butikerna, de vi brukar besöka normalt eller också har butikerna skyltfönster som visar deras sortiment.

Men hur beter vi oss på när vi ska handla på nätet? Hur hittar vi rätt butik för det vi vill handla när vi inte ens vet vilka butikers skyltfönster vi ska titta in i? De flesta av oss känner förmodligen till och handlar normalt på ett fåtal olika nätbutiker inom olika segment.

Om det så är skor, hemelektronik, sportutrustning eller skjortor vi tänker handla så vet vi för det mesta vilka de två-tre största butikerna har för nätadress. Eftersom människan är ett vanedjur är det sällan vi får för oss att byta våra beteenden. Därför är det enklast att börja göra sökningar på vad vi vill handla på några av för oss redan kända butiker.

Om vi inte hittar vad vi letar efter i dessa butiker börjar vi först leta efter alternativ. Men missar vi inte mycket av vad internet har att erbjuda med detta köpbeteende? Sedan en tid tillbaka finns det ett annat sätt att starta sin shoppingtur på nätet. Numer finns det nämligen en sida som har som mål att samla alla svenska nätbutiker online på en och samma sida.

Portaler med nätbutiker listade sida upp och sida ner har så klart funnits länge och det i sig är så klart ingenting nytt. Men vad som är spännande med denna hemsida är att samtliga butiker som är listade är fullt sökbara på namn, produktsortiment och varumärken. Vad innebär då det?

Jo, det är som konsument möjligt att, genom några få knapptryckningar, ta reda på vilka butiker som säljer kaffekokare, slalomskidor eller trädgårdsslangar för att bara ta några exempel. Aldrig förr har det varit möjligt att så snabbt hitta alla potentiella butiker för produkten som eftersöks.

Att hitta vilken butik som säljer tröjor i ens favoritmärke är nu enkelt. Genom att besöka butiksjakt.se kan all information hittas på mycket kort tid. Denna sida har potential att ändra folks beteende i samband med E-handel. Detta genom att svara på besökarnas första köpimpuls ”Var kan jag köpa en…”.

16 Aug 2012