Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta bästa räntan

Det är viktigt att jämföra olika banker innan man bestämmer sig för var man ska spara sina pengar. Det finns många olika sorters sparkonton, och därför också olika räntor. Genom att planera sitt sparande lite kan man hitta en bank som ger den bästa sparränta som är möjligt.

En sparränta kan variera ganska mycket, från 0 till över 7%. Om man sparar större belopp kan det bli mycket pengar, det är därför viktigt att välja rätt. De flesta banker har begränsningar och regler för sina konton, det är också därfor räntorna är så olika.

Vanligtvis så får man en högre sparränta om man låter pengarna stå inne en längre tid på kontot. Många banker vill inte att man rör pengarna mer än 1 eller ett par gånger om året, om man vill ha högsta räntan. Det kan därför löna sig att lägga alla administrativa kostnader på ett annat, löpande konto. På det sättet är det lättare att kontrollera uttagen på sparkontot.

En variant på det här är att man kan ta ut pengarna när man vill, men då måste man säga till i god tid. Om man, till exempel, ansöker om ett uttag sju dagar i förväg, får man lägre sparränta, än om man söker 90 dagar innan. Samma regel gäller när man vill avsluta kontot. I gengäld kan man få en högre sparränta.

Sparräntan kan också variera med hur stort belopp man sätter in. Vissa banker ger högre ränta för ett större kapital. Andra däremot är precis tvärtom, för högsta räntan finns det ett maximum belopp. Det är stor skillnad mellan olika banker och hur mycket pengar man kan sätta in. En del tillåter upp till 50 000 kronor, medan hos andra kan man sätta in flera miljoner innan räntan går ner.

En del banker ger också hög sparränta för att de inte har någon insättningsgaranti, det kan löna sig att kontrollera detta noggrant. Insättningsgaranti innebär att staten garanterar de pengar man sätter in. Skulle något hända med banken, typ att den går i konkurs, så får man alltid tillbaka sina pengar. Även om detta inte är något som händer ofta, så är det inte så länge sedan som den här garantin användes i Sverige. Det är en risk man måste överväga.

Om man vill jämföra banker för att se vilken sparränta och regler de har, finns det sajter med enkla uppställningar. När man väl fått en idé om vilken bank som kan vara bra för sparande, kan man se vilka andra erbjudanden de har för sina kunder. Många banker belönar trogna kunder som har flera konton. Om du vill läsa mer om hur du hittar det bästa just nu kan finna det på bästa.nu

 

18 Feb 2012