Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta boende i Spaniens trevligaste ort, Nerja

Många platser har blivit populära destinationer på grund av sitt gynnsamma väder och/eller tilltalande naturmiljö. Få är väl de som åker till Mallorca för dess kulturella utbud. Historiskt sett har Mallorca dock blivit främst populärt på grund av tillgänglighet och det var stränderna och solen som fick arrangörer att satsa på Mallorca. Den lokala infrastrukturen har under åren dessutom anpassats efter turisterna vilket har varit ett lyckat drag.

Till exempel står det läskedrycksautomater utställda lite överallt i turistorterna, som fylls på med jämna mellanrum (till och med mitt i natten) för att ingen turist ska behöva gå och va törstig. Allmänna toaletter är alltid rena och prydliga, och vägarna sopas varje morgon.

Detsamma kan sägas om andra klassiska turistmål på Costa del Sol (som framgångsrikt efterliknade Mallorca i sin strävan att locka turister). Vi tänker då främst på orter väster om Malaga, som Fuengirola (”svenskbyn”) och Marbella, Torremolinos etc.

Problemet är bara att turisterna blivit alltmer inriktade på en helhetsupplevelse. Man vill gärna få en smak av det moderna Spanien, med allt vad det innebär i form av bra infrastruktur, moderna affärer, utvecklade kommunikationer, en IKEA-butik etc.

Men samtidigt vill man också ha en alltmer utpräglad och genuin upplevelse av ”det gamla Spaniens” kultur. Det är här Nerja kommer in i bilden.

I Nerja är naturen, med sina karga stränder och branta klippor, mycket mer melodramatisk. Dessutom är staden befriad från de allra största turisthotellen, och framför allt kan man här få en inblick i hur hela det magiska landskapet Andalusien såg ut förr i tiden, men sina otaliga marknader, vitkalkade byar och fritt strövande getter.

Staden belönas för övrigt med jämna mellanrum av toppbetyg i olika europeiska resetidningar (svenska Vagabond anser till exempel att Nerja är den enda fem plus-orten på kusten).

Nerja växer inte bara som turistmål utan också som ett område där svenskar kan tänkas sig att bo. Med tanke på att staden växer i popularitet och att det inom en snar framtid ska satsas på lyxhotell, nya golfbanor och en stor marina är detta en mycket klok investering.

Här kan du boka billigt boende i Nerja

14 Jun 2012