Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta den perfekta festlokalen

Utbudet av festlokaler och festvåningar i Stockholm är enormt och det kan därför vara svårt att veta var man ska börja när det är dags att hitta den perfekta lokalen.

Här kommer därför några tips om vad som kan vara värt att tänka på när det är dags att ordna födelsedagsfirandet, bröllopet, kickoffen med företaget eller bara en spontan fest för att det är trevligt att umgås. Det kvittar om det är en liten eller stor fest, där finns garanterat någon lokal för ditt tycke och smak.

  1. Hur många gäster ska komma på festen? En lokal som är för stor skapar en ganska tråkig stämning, då det blir mycket tomma ytor. Samma sak om det blir för mycket gäster till ytan sett. Välj därför en lokal som är väl dimensionerad för tilltänkt antal gäster.
  2. Ska det vara sittande middag eller buffé? Med sittande middag krävs givetvis mer plats för bord och stolar. Väljer ni däremot att ha buffé med plockmat som kan ätas på stående fot så kan ni spara in lite på ytan.

    Många festlokaler sammarbetar även med cateringfirmor för att ordna med mat och dryck. På så sätt kan ni få hjälp med alla delar av arrangemanget med enbart en avtalspart.

  3. Vill ni ha någon form av underhållning? Har ni tänkt att ha ett band som spelar, eller någon annan form av underhållning? Då krävs även plats för dessa. Att rekommendera är en scen eller åtminstone någon liten upphöjning, så att alla gästerna ordentligt kan se vad som händer.

    Många lokaler har egna ljudsystem och även möjlighet till videopresentation, men det är ingen självklarhet, så kontrollera alltid detta om det är något ni vill använda.

  4. Hur ska gästerna ta sig till festen? Kommer de flesta gäster att vilja köra bil, finns det i så fall tillräckligt med parkeringsplatser? Vill folk kunna dricka ett glas vin, och föredrar därför kommunala färdmedel eller taxi? Hur ser i så fall dessa kommunikationer ut i anslutning till lokalen?
  5. Vad har ni för budget? Även om vi önskar att det inte gjorde det, så spelar priset alltid roll. Den perfekta festlokalen kanske är alldeles för dyr, och då måste man kunna kompromissa också. Att välja att ordna festen på en vardag, när lokalhyrorna oftast är billigare, kan vara ett bra sätt.

När ni har satt upp lite kriterier enligt ovan är det dags att börja leta efter en lämplig festlokal. Många eventbolag har ofta bra sammanställningar på sina webbsidor över festlokaler att boka i Stockholm, så ett tips är att kolla runt hos dessa.

Hoppas att ovanstående tips ska vara till nytta och hjälper er att ordna en lyckad fest!

 

31 Jan 2013